By Marta Duvnjak, 30.8.2023.
Postoje kolači koji su jednostavno klasici među slasticama. Jedan takav je tiramisu. Kada se radi o tako prepoznatljivom okusu i teksturi teško da možemo zamisliti neku bolju verziju, no svejedno rado isprobavamo varijacije poput tiramisua s pistacijom ili limunom. A ovoga puta naišli smo na neodoljivu kombinaciju tiramisua i palačinki.
Iako priprema zahtjeva nešto vremena jer odvojeno morate pripremiti palačinke i smjesu za tiramisu, rezultat je toliko mekan i kremast desert koji će vjerojatno postati vaša omiljena verzija ovog kultnog kolača. Recept smo pronašli na IG profilu @margauxthecook, a kreatorica recepta je uz neodoljivu kremu raspisala i postupak za pripremu mekanih palačinku u japanskom stilu.
Lagana krema:
(koristite 250 ml vode)
2 žumanjka
2 žlice mlijeka (500 ml)
3 velike žlice brašna
1/2 žlice granuliranog šećera
1-2 kapi vanilije
Priprema:
U hladnoj vodi sve sastojke dobro promiješajte i kuhajte. Kad smjesa postigne konzistenciju kreme, ugasite. Kad se malo prohladi dodajte 1 pakiranje (180-200 g) labneh sira ili mascarpone sira. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
Palačinke na japanski način:
preostala 2 bjelanjka
2 žlice granuliranog šećera
2,5 jušne žlice brašna s vrhovima
1/2 paketića praška za pecivo
3 žlice mlijeka
Priprema:
Bjelanjke i šećer dobro umutite mikserom. Na vrh prosijati brašno i prašak za pecivo. Dodajte mlijeko i nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite u lagano nauljenoj tavi kao na videu. Stavite 2 palačinke na tanjur, natopite ih omiljenom kavom i po želji dodajte komadiće čokolade. Prelijte kremom i pospite kakaom.
Objavljeno: 30.08.2023. u 11:01