GASTRO

Ne znate gdje fino pojesti u Zagrebu? Imamo vodič napravljen samo za vas!

Zagreb Mingles je nova gastro platforma za sve foodie obožavatelje
U posljednjih nekoliko godina hrvatska gastro scena, a posebice ona zagrebačka, oživjela je nikad vedrijim i zanimljivijim duhom! Razgranata kulinarska ponuda koja nadmašuje nekoć neinspirativne i ustaljene jelovnike i vašem nepcu otkriva čari indijske, japanske, talijanske ili pak brazilske kuhinje te zadovoljava i najzahtjevnije uvjete istinskog kavoljupca, postala je još jedan od razloga zašto Zagreb broji sve veću turističku posjećenost. Bez obzira jeste li u potrazi za specifičnim jelom i kuhinjom, posebno uživate u tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji ili samo želite otkriti novo afterwork mjesto u kojem možete popiti čašu dobrog crnog vina i kušati novitete, otkrili smo platformu koja će vašu potragu učiniti punom lakšom i zanimljivijom!

Ako ste sretne ruke, u vašem krugu prijatelja postoji onaj jedan koji uvijek prvi zna za kakvo novo mjesto u gradu. Bar, bistro, restoran ili pop up u trajanju od svega nekoliko tjedana, nije bitno. Ako ponuda valja i vrijedi izdvojiti vrijeme, ta prijateljska preporuka neće izostati. No što ako nemate uza sebe osobu koja će u svega nekoliko trenutaka, nakon dugog radnog petka, znati točno u koji restoran otići i nagraditi se ukusnim obrokom ili nazdraviti kraju još jednog radnog tjedna? Predstavljamo vam Zagreb Mingles, novu digitalnu gastronomsku platformu i novog najboljeg prijatelja svakog foodie obožavatelja!


Zagreb Mingles je digitalna gastronomska platforma kojoj je cilj povezati ugostiteljske objekte i goste, kako domaće tako i strane, te postati centralno mjesto za informiranje o aktualnoj gastronomskoj ponudi i kalendaru gastronomskih događanja grada Zagreba. Koncept je nastao na inicijativu Nezavisne Udruge Ugostitelja Zagreb, a za cilj ima kreirati sezonska gastronomska događanja, predstavljati lokalne namirnice i proizvode te pozivati Zagrepčane i njihove goste da uživaju u urbanoj zagrebačkoj gastronomskoj priči.


Tako je ova jesen započela sa sezonom buće, namirnicom koju obožavamo jesti u glavnim jelima ali i desertima. Kroz jednu odabranu temu, Zagreb Mingles ujedinio je više od 40 restorana, slastičarni i barova i svaki je predstavio vlastitu varijaciju na temu. No, ukoliko niste stigli isprobati originalne delikatese ove jesenske namirnice, ovog vikenda imate priliku otkriti ono najbolje što su pripremili povodom Noći vještica.

Bez obzira jeste li ljubitelj maskiranja ili samo dobre klope i zabave, ne propustite od danas pa sve do nedjelje 31. listopada priliku ne propustite priliku kušati bučine specijalitete u odabranim gastro destinacijama. Restoran Vinodol, Il Secondo, RougeMarin, Lido, Carpaccio, Rustica, Boban, GoodFood, u gostionici Ficlek, slastičarnama Torte i to, Amelie te barovima caffe bar Oculto, Hemingway bar, caffe bar Inverno i Swanky Monkey Gardenu pripremili su sjajnu ponudu zbog koje ćete provesti nezaboravan vikend u metropoli.


Ovakva vrsta programa tek je najava za sve ono što nam slijedi, posebice s dolaskom zimskih mjeseci kad Zagreb kao gastro destinacija zaista živi punim plućima. Naime, destinacijski gastro turizam bilježi veliki porast u našoj metropoli, a zagrebački ugostitelji i gastro obrtnici imaju sjajnu ponudu koja vrlo lako može konkurirati onoj svjetskoj. Stoga samo možemo zaključiti kako je sjajno da napokon postoji jedinstvena destinacija na kojoj će svaki foodie obožavatelj otkriti ono najbolje od gastro scene Zagreba.

Na vama je da odlučite s kojim restoranom i barom ćete prvo započeti veliku gastro turneju jer izbor zasigurno nije lak! No, za slatke muke poput ovih, Zagreb Mingles je tu da vam pruži sve što vas je zanimalo! Dobar tek i lijepu zabavu vam želimo!
Foto: Instagram
Objavljeno: 29.10.2021. u 14:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p