GASTRO

Nekoliko je novih mjesta osvježilo zagrebačku gastro jesen

Za koje nove adrese morate znati?

bar
Z
agrepčani su dosad već navikli da se restorani, barovi, kafići i razne zalogajnice otvaraju svako malo. I premda mnoge nove adrese zahvaljujući kombinaciji raznih elemenata ne uspiju dugo opstati, vrlo brzo na njihovo mjesto dolaze nova imena, nove priče i novi okusi, čineći scenu metropole dinamičnom.


Tradicionalno, novi se projekti završavaju početkom jeseni te se predstavljaju publici, a iako ove sezone ne svjedočimo mnogim novim adresama, nekoliko nam ih je ipak zapelo za oko. Za neke od njih ne sumnjamo kako će mnogima postati omiljena mjesta za fini zalogaj, što se pokazuje već s prvim danima nakon otvorenja, dok ćemo neke morati pomno pratiti. Uz Le Miku, palačinkarnicu koju smo vam već predstavili i Pupitres bar sommelierke Jelene Šimić Valentić, u nastavku smo izdvojili nekoliko novih adresa koje već danas možete posjetiti, isprobati što nude i kreirati svoje mišljenje.


Slastičarnica restorana Time

Prema riječima domaćih gastro stručnjaka, jedan od najiščekivanijih projekata jeseni službeno je zaživio prije nekoliko dana. Riječ je o slastičarnici restorana Time u zagrebačkoj Teslinoj ulici iza koje stoji Robert Hromalić, inače slastičar u samom restoranu Time. Osim što će se u elegantnom prostoru čije uređenje potpisuje arhitekt Ante Vrban moći kušati razne francuske, ali i domaće slastice, na ovoj će se adresi moći i kupiti gotovi slastičarski proizvodi s potpisom ovog hvaljenog mladog stručnjaka.

Veža

Na radost svih ljubitelja pizze, u Maksimirskoj se ulici otvorila nova pizzerija imena Veža. U interijeru urbanog duha i industrijskog stila pizze se peku u krušnoj peći, a zanimljivo je kako su imena pizza zapravo ulice ovog dijela grada. U prostoru dominira jedan dugački stol, što daje naslutiti kako će atmosfera biti opuštena i domaća.

khala bar
khala
khala
khala

Khala bar

Dobro poznati Khala bar nakon deset je godina predstavio novi koncept. Prostor je potpuno preuređen pa tako sada središnjim dijelom bara dominira dugačak retro pult dodatno naglašen brončanim ogledalima, a djelovati je počeo i novi tematski restoran na čijem se jelovniku nalaze jela sastavljena od sezonskih namirnica s domaćih OPG-ova. Interijer restorana Khala potpisuju arhitekti Christian Rendulić i Tvrtko Topić, a za interijer bara zaslužan je Goran Gračanin a, kako nam je ispričao Darko Brnas iz Khala bara, ideja za preuređenje je stigla zahvaljujući praćenju svjetskih i europskih trendova koji nalažu kako je svakodnevica vrhunskog ugostiteljstva i ekskluzivnih barova postala miks ponude hrane i barske ponude. U osvježenoj će Khali tako na snazi biti programi tijekom cijelog tjedna s time da će svakog dana program biti drugačiji. "Imat ćemo live izvođače na akustičnoj gitari, tematske večeri uz degustacije raznih vina, tematske večeri praćene daškom latino ritma, degustacije široke palete whiskeya i maltova i tematske večeri vezane uz degustacije cigara", otkrili su nam iz bara.

Root

Zagrebačka je gastro scena odnedavno obogaćena i veganskim te vegetarijanskim specijalitetima. U Masarykovoj 11 se otvorio Root, restoran brze hrane s naglaskom na hranu, sastojke i piće koja ne sadrži proizvode životinjskog podrijetla, a zastupljeni su i proizvodi bez glutena. U slatkom prostoru Roota se mogu probati vegeburgeri, čušpajzi, juhe, salate i ino, a dobro je znati kako su i slastice prilagođene veganima i vegetarijancima.


M.M.
Foto: Unsplash, PR, Instagram, Facebook

Objavljeno: 19.09.2017. u 15:20

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p