GASTRO

Nezaobilazna gastro odrednica ove jeseni

Što nas čeka na jesenskom meniju Bistroa Apetit?
tom gretić
O
d svog povratka u Zagreb, nakon dugih 20 godina izbivanja iz rodnog grada, Tom Gretić i u novom, jesenskom meniju Bistroa Apetit, koji je predstavio 21. rujna, kontinuirano nastavlja istraživati domaću kuhinju i stare zagrebačke klasike u novim varijacijama vrativši ih na ponovno na gastronomsku scenu gdje se odlično isprepliću s ostalim njegovim neodoljivim kombinacijama kao što su pačja prsa i ragut od heljde s brokulom, crnom rotkvom u umaku od crnih truba, janjeći rack s ukiseljenom ciklom, crnom lećom, mrkvom i celer uz demi glace, juneći ribeye s kroketima od slanutka, kremom od batata i umak od porta…


''Cijeli meni je bogat sezonskim namirnicama koje nam pruža jesen i naravno naslanja se na francuske temelje kuhanja. Jesen je Bistro Apetit'', kazao je Gretić.

bistro apetit
Kada bi morao izdvojiti neko od jela s menija to bi bile upravo krpice sa zeljem za koje je rekao kako ga podsjećaju na baku: ''Mislim da bi joj se svidjelo to što smo napravili od krpica sa zeljem. U našoj varijanti to su ravioli punjeni sa slatkim pirjanim kupusom uz hrskavu slaninu i umak od papra.''

bistro apetit
bistro apetit
Gosti koji su premjerno kušali jela s novog menija večer su započeli torchonom od gusje jetre na brioshu uz krušku u reduciranom Plavcu malom. Drugi slijed činila je kombinacija kreme od bundeve s emulzijom ulja od bundeve te lososa na toplom dimu. Uslijedila je varijacija purice s mlincima – confit od purećeg zabatka, mlinci, zelena jabuka i vlasac u umaku od vina i hrena. Juneći obrazi, rimski njoki sa špinatom i ukiseljena mrkva prethodili su desertu sadržanom od pite od jabuka, burbon sladoleda, toffee creme s crumbleom od cimeta.

Lakoća kojom chef patron Tom Gretić kombinira sastojke na novom meniju zasigurno još jednom podiže ljestvicu ne samo zagrebačke nego i hrvatske gastro scene, a Bistro Apetit čini nezaobilaznom gastro odrednicom ove jeseni.

bistro apetit
bistro apetit
bistro apetit
Foto: PR
Objavljeno: 23.09.2016. u 15:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p