Od svog povratka u Zagreb, nakon dugih 20 godina izbivanja iz rodnog grada, Tom Gretić i u novom, jesenskom meniju Bistroa Apetit, koji je predstavio 21. rujna, kontinuirano nastavlja istraživati domaću kuhinju i stare zagrebačke klasike u novim varijacijama vrativši ih na ponovno na gastronomsku scenu gdje se odlično isprepliću s ostalim njegovim neodoljivim kombinacijama kao što su pačja prsa i ragut od heljde s brokulom, crnom rotkvom u umaku od crnih truba, janjeći rack s ukiseljenom ciklom, crnom lećom, mrkvom i celer uz demi glace, juneći ribeye s kroketima od slanutka, kremom od batata i umak od porta… ''Cijeli meni je bogat sezonskim namirnicama koje nam pruža jesen i naravno naslanja se na francuske temelje kuhanja. Jesen je Bistro Apetit'', kazao je Gretić. Kada bi morao izdvojiti neko od jela s menija to bi bile upravo krpice sa zeljem za koje je rekao kako ga podsjećaju na baku: ''Mislim da bi joj se svidjelo to što smo napravili od krpica sa zeljem. U našoj varijanti to su ravioli punjeni sa slatkim pirjanim kupusom uz hrskavu slaninu i umak od papra.'' Gosti koji su premjerno kušali jela s novog menija večer su započeli torchonom od gusje jetre na brioshu uz krušku u reduciranom Plavcu malom. Drugi slijed činila je kombinacija kreme od bundeve s emulzijom ulja od bundeve te lososa na toplom dimu. Uslijedila je varijacija purice s mlincima – confit od purećeg zabatka, mlinci, zelena jabuka i vlasac u umaku od vina i hrena. Juneći obrazi, rimski njoki sa špinatom i ukiseljena mrkva prethodili su desertu sadržanom od pite od jabuka, burbon sladoleda, toffee creme s crumbleom od cimeta. Lakoća kojom chef patron Tom Gretić kombinira sastojke na novom meniju zasigurno još jednom podiže ljestvicu ne samo zagrebačke nego i hrvatske gastro scene, a Bistro Apetit čini nezaobilaznom gastro odrednicom ove jeseni. Foto: PR
Do ukusnog kolača bez paljenja pećnice Oreo cheesecake: ukusni kolač bez pečenja za što slađi početak vikenda
Sladoledi u kojima će uživati svaki ljubimac! Sjajne vijesti! Ben&Jerry’s od sada u ponudi ima i sladolede za pse!
Poznati hrvatski chef pokrenuo je brend s nešto drugačijom filozofijom! Novi domaći brend u vaš dom donosi najukusnije delicije kojih se nećete moći zasititi!
Budimo #jednizadruge kupnjom domaće i ekološki uzgojene hrane! Ovih dana kupujemo banijske proizvode kako bi pridonijeli oporavku potresom ranjenim područjima!