GASTRO

Nova 'Tajna večera' s potpisom Filipe Sorko održana u tramvaju

U Osijeku održana još jedna večera za pamćenje!

Mislim da svatko od nas potajno priželjkuje poziv na Tajnu večeru s potpisom Filipe Sorko. Osebujna kreativka već je prvom večerom dala do znanja da pokreće projekt o kojem će se puno pričati i koji će se naći na wishlisti brojnih ljubitelja odlične hrane i zanimljivih događanja. No, svojom posljednjom večerom Filipa nas je sve ostavila bez teksta! Cijelo događanje je naime održano u tramvaju koji je ugostio 30 ljudi… 

‘Svaka nova Tajna večera sa sobom donosi nove izazove, nove ideje, kompromise, poznanstva, uči nas snalažljivosti i brusi naše organizacijske i improvizacijske vještine. Tako da, kada su nas pozvali iz osječkog GPP-a da povodom 135 godina tramvaja u Osijeku, organiziramo Tajnu večeru upravo u tramvaju, znali smo da će ovaj projekt biti za nas do sada najveći izazov, ali i najveće zadovoljstvo. Objeručke smo prihvatili priliku da napravimo ovakav nesvakidašnji gastro event i upustili se u višemjesečnu organizaciju. Imali smo točnu viziju kako želimo da ova ‘Tramvajska Tajna večera’ izgleda, i sreću da nam je ekipa iz GPP-a Osijek (Gradski prijevoz Putnika Osijek) dala potpunu slobodu i povjerenje u kreativnom smislu, te ogromnu tehničku podršku i pomoć pri realizaciji naših ideja…’ ispričala nam je Filipa.



Gosti, kao i uvijek dosad, nisu znali gdje će se večera održati, što će biti na meniju, tko će sve prisustvovati, niti što ih sve čeka tu večer. Dobili su pozivnicu na kućnu adresu u obliku tramvajske mape, s naznačenim mjestom sastanka, te personaliziranu Butru (kartu) koju su trebali ponijeti sa sobom. Večer su započeli panoramskom vožnjom tramvajem kroz Osijek, dok im je vodič pričao zanimljivosti o njihovom gradu i povijesti tramvaja, a nastavili s koktelom dobrodošlice i večerom od 4 slijeda u tramvaju s pogledom na dvorac Pejačević.

Iz starinskog tramvaja/kuhinje izlazila su jela poput krem juhe od mladog graha s ukiseljenim lukom i karameliziranom pancetom, sporo kuhani juneći brisket s kremom od boba, knedli punjeni s duplom čokoladom u cornflakesu s kulijem od šumskog voća i pistacijom... Sudeći po prekrasnim fotografijama, uvjereni smo da je druženje u tramvaju trajalo dugo u noć i da se veliki 135 rođendan proslavio savršeno!



photos: Tomislav Šilovinac

Objavljeno: 04.06.2019. u 14:08
Tagovi: Osijek, hrana

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p