GASTRO

Nova zagrebačka adresa stvorena za uživanje

Mjesto na kojem ćete se osjećati kao kod kuće

Vetro bar&bites
Premda je ponekad teško popratiti sva nova mjesta koja se iz mjeseca u mjesec otvaraju u Zagrebu, moramo priznati kako nam je ovaj težak zadatak posebno sladak. Kao profesionalnim hedonistima u konstantnoj potrazi za inspiracijom, metropola nam daje pune ruke posla. Posljednje otkriće smjestilo se u prostor bivšeg People'sa, na uglu Hektorovićeve i Radničke i, pogađate, idealno je za ona jesenska popodneva kada se želimo ušuškati i opustiti uz toplo (ili jako) piće.

Na adresi Hektorovićeva 2 svoja je vrata prije desetak dana otvorio Vetro bar&bites. Zamišljen kao ugodan i eklektični dnevni boravak u kojem će se gosti, osobito poslovni ljudi kojima Radnička obiluje, osjećati kao kod kuće. Topla atmosfera se u ovom prostranom prostoru postigla pomnim uređenjem kojeg potpisuje arhitektica Dora Perković, uz pomoć i prema zamisli samih vlasnika. Topla siva boja tako dominira prostorom, a začinjena je elementima u žutoj, plavoj i zelenoj boji, stvarajući živahan i udoban interijer. Uz dodatak drveta u funkciji stolova, lustera i masivnog šanka, tapeta s uzorkom i metalnih elemenata, Vetro bar&bites je doista prostor prilagođen urbanim gostima.

Vetro bar&bites
Vetro bar&bites
Vetro bar&bites
Vetro bar&bites
Vetro bar&bites
Baš kao i uređenje, jednako je zanimljiva i ponuda koja, uz onu standardnu, sadrži Segafredo Organica kavu, Brodies čajeve, cijeđene sokove, istarska vina Ravalico, kao i kroasane, pite od jabuka, talijanske deserte, ali i slasne torte iz Amelie slastičarnice. Gladnima su na raspolaganju i slani zalogaji, poput brusketa s povrćem, lososom, inćunima, pršutom i sirom, a birati se može i između salata od tune i avokada, mazalica s hummusom te plata s istarskim kobasicama s tartufima i maslinama, pršutom te paškim sirevima ili pak onima s Bjelolasice.

Osim za jutarnju kavu i doručak, poslijepodnevni čaj ili čašu vina uz mazalice, Vetro bar&bites je zbog svoje veličine idealan i za razne proslave i domjenke, a vjerujemo kako ni poneki svadbeni tulum neće izostati. 

Vetro bar&bites
Vetro bar&bites
Vetro bar&bites
Vetro bar&bites
Vetro bar&bites

Vetro bar&bites

M.M.
Foto: TinyBizz Photography
Objavljeno: 19.10.2016. u 11:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p