GASTRO

Novi i jedinstveni gastro doživljaj u srcu Zagreba

U ponudi kultnog Bulldoga odsad i poseban talijanski specijalitet

bulldog pub 
Kultno mjesto za pub-style i fun & friendly doživljaj u središtu Zagreba - Bulldog pub od nedavno je na svoj jelovnik uvrstio jedan poseban gastro doživljaj koji korijene vuče iz susjedne Italije – agrifoccaccio.

Riječ je o jedinstvenoj vrsti jela koja izgledom podsjeća na pogaču ili pizzu, no tu svaka sličnost prestaje. Naime, agrifocaccia se nudi na području Verone, Parme i Rima, i izrađuje po posebnoj recepturi lokalnih kuhara Marca, Elisabett, Antonia i Monie sa agroturizma San Bruno della Certosa. Na navedenom seoskom gospodarstvu prvi put je isprobana ova gastro fantazija nakon čega je dogovorena suradnja, i edukacija domaćih kuhara.

Agrifocaccia je drugačija prvenstveno po tome što se za njezinu izradu koristi brašno iz Italije koje kombinira razne vrste žitarica i nastaje u tradicionalnom mlinu, a čiji kilogram stoji 35 kuna. Samo tijesto se priprema u više faza i njegova izrada traje gotovo 48 sati. Prvi se dan priprema dio tijesta koji odmara 24 sata, a drugi dan se dodaju ostali sastojci, vrlo precizno i u određeno vrijeme, tijesto se potom oblikuje u pogaču i diže drugi put. Takvo bogato, mekano tijesto spremno je da se sjedini s okusima svježeg povrća ili voća u pomno spravljenom nadjevu. Agrifocaccia se peče prazna, a zatim se na tijesto dodaje nadjev, iznimka je agrifocaccia margharita na koju se mozzarella i umak od rajčice stavlja prije samog pečenja.
 
bulldog pub 
bulldog pub 
bulldog pub 
bulldog pub
Trenutno se u Bulldogu mogu kušati četiri do pet vrsta agrifocaccie dnevno, s obzirom da nadjev uvelike ovisiti o sezoni i onome što je dostupno na lokalnoj tržnici - Dolcu. Agrifocaccia iz Buldoga kombinirat će tradicionalne namirnice iz Italije sa svježim domaćim hrvatskim proizvodima.

Uskoro će se na meniju Bulldoga naći dvanaest vrsta agrifocaccia, a neke od njih su Margarita (mozzarela, rajčica umak); Dimljena slanina, pecorino sir; Tuna steak, karamelizirani luk; Argentinski ribeye steak, rikula, salsa, karamelizirani luk; Margarita, argentinski ribeye steak, rikula.
 
bulldog pub 
bulldog pub 
bulldog pub 
Za početak u ovom osebujnom talijanskom specijalitetu moći će se uživati petkom i subotom, i to samo uz prethodnu najavu na 01 4002 077, jer se tijesto može koristiti samo jednu večer, nakon čega gubi svoja svojstva, hrskavost i kvalitetu. Važno je da obrok koji jedemo bude zdrav, ukusan i svjež jer samo takav garantira dobar završetak dana ili kvalitetan početak večeri, smatraju u Bulldogu!
 
bulldog pub 
bulldog pub 
bulldog pub  bulldog pub bulldog pub bulldog pub bulldog pub bulldog pub 
Foto: PR
 
Objavljeno: 14.09.2015. u 10:44
Tagovi: Zagreb, hrana, restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p