GASTRO

Novi raj za sve ljubitelje palačinki

Zagrebačka palačinkarnica koja će vas vratiti u djetinjstvo

Retro 
Došulja li vam se ponekad iza leđa, potpuno neočekivano, taj neki miris djetinjstva? Uvuče li vam se u nosnice, zaokupi li vas, barem na tren, aroma prošlih vremena? Imate li svoj Madeleine kolačić, baš poput Prousta? 

Mi smo na svoj naišli u zagrebačkom Maksimiru. Slatke arome koje se šire iz male retro kuhinje u Maksimirskoj 98 izmamile su nam smiješak na lice podsjećajući nas na neodoljivu bezbrižnost djetinjstva. To je upravo i ono što su autori Retra, najnovije zagrebačke palačinkarnice, htjeli postići interijerom, ali i ponudom svoje gastro radionice.
 
retro 
Primamljivi slatki mirisi se već neko vrijeme šire Maksimirskom, no ljubitelji palačinki u Retru će od sutra službeno moći uživati u delicijama pripremljenim s velikom pažnjom i ljubavlju veselog tima. Sladokusci će moći birati između obične, čokoladne, hrskave pohane ili duple hrskave palačinke koju će ovisno o svojim preferencijama moći nadopuniti slanim ili slatkim dodacima. Slana palačinka moći će se naručiti sa sirom, šunkom ili mljevenim mesom te zaokružiti Tzatziki umakom, kečapom, majonezom, tartarom i krastavcima, a na svoje će doći i vegetarijanci jer se u Retru prave i sjajne palačinke s povrćem.
 
Slatke verzije će se mazati i prelijevati s cijelim nizom provjerenih marmelada, krema i mousseva, poput Nutelle, Linolade, maslaca od kikirikija, nadjeva od jabuka ili pak šumskog voća. Ono što se svakako mora probati u novoj zagrebačkoj palačinkarnici jesu ujedno naši favoriti, ali i oni vlasnice Tereze - hrskava vege palačinka s povrćem te čokoladna palačinka s Linoladom i mousseom od vanilije s preljevom od šumskog voća. Uza sve ove poslastice, na meniju Retra nalaze se i voćni smoothieji i milkshakeovi kojima će biti teško odoljeti.
 
Retro 
Osim mirisa i okusa palačinki, djetinjstvo će mnogima evocirati i uređenje palačinkarnice Retro. Interijer su osmislili sami vlasnici, a u pomoć im je priskočio poznati akademski slikar Damir Sobota koji se pobrinuo da zidovi odišu nekim prošlim vremenima. Mnogima će za oko zapeti efektna hauba VW T1 koju su vlasnici zatekli u lošem stanju i dali restaurirati, dok su ostale zgodne detalje poput koturaljki i vintage reklama, ploča, telefona i kofera pronašli na sajmovima te na omiljenom Hreliću.

Na pitanje zašto baš palačinke, iz Retra su nam odgovorili kako su sa Zagrepčanima htjeli podijeliti svoju ljubav prema ovoj domaćoj slastici, a mi vjerujemo kako će njihova slatka oaza mnogima postati omiljena postaja i bijeg iz svakodnevice. Želite li biti među prvima koji će probati Retro palačinke u svim mogućim kombinacijama okusa, dođite na veliko otvorenje zakazano za sutra, 1. travnja od 15 do 22 sata u Maksimirskoj 98.
 
Retro    
Retro 
Retro 
Retro 
Retro  
Retro 
retro  
retro     
Retro   
Retro 
Retro 
Matea Martek
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 31.03.2016. u 17:00
Tagovi: Zagreb

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p