GASTRO

Novi zagrebački bar koji uređenjem spaja nespojivo

Dekadentan prostor laissez faire atmosfere
hugo's
J
esen je u Zagrebu upravo postala zanimljivija, barem za one koji svoje slobodno vrijeme vole provesti na lijepom mjestu, uz dobro društvo. Lijepim se zagrebačkim barovima, naime, pridružio i Hugo's, mjesto koje ćemo rado posjećivati radi dobre kave, velikog izbora pića, noćnih provoda, ali i interijera koji predstavlja arhitektonsko ostvarenje u skladu sa svim standardima današnjice u poimanju lijepoga.


Ideja za uređenje došla je od želje da se stvori ugodno mjesto za jutarnju kavu, popodnevni odmor ili nezaboravni noćni izlazak. Iako često ove tri varijante nemaju puno zajedničkih komponenata, Hugo's spaja naizgled nespojivo. Tako je i cijeli prostor postavljen u na prvu nemoguće odnose – freske propetih konja nasuprot 90's industrial looka ograda galerija; ili pak monokromatsko plastično cvijeće na zidovima u dijalogu s arabesca motivom obloge šanka osvjetljenog crnim kuglama koje simboliziraju pomrčinu sunca... A na samom ulasku u lokal nalazi se njegov zaštitni znak – instalacija ogoljenog pink stabla koje svakako postaje simbol cijeloga prostora.

hugo's
hugo's
hugo's
"Premda su motivi posuđeni sa svih strana, ovdje se ne radi o eklektičnom stilu. Naša namjera bila je stvoriti blago dekadentan prostor laissez faire atmosfere, nešto poput kritike i provokacije na svijet oko nas", poručuju iz arhitektonskog biroa Iqon Studio, koji je zaslužan za dizajn ovog interijera.

Grafike konja koje se prostiru duž cijelog interijera, instalacija drva te zemljani tonovi u kombinaciji s modernom pink te žutom i ljubičastom bojom svakako pokazuju odvažnost spajanja elemenata prirode s dizajnom 21. stoljeća.

hugo's
hugo's
hugo's
"Kada smo razmišljali o izgledu lokala, vodili smo se idejom da se izbjegne ikakav dojam formalno dizajniranog prostora", kažu vlasnici Hugo'sa. Tom niti vodiljom, arhitekti Iqon Studija stvorili su pulsirajuću pozornicu za odvijanje života sa svim svojim vrlinama i manama, fantaziju ne tako daleku od uvrnutih vizija Tima Burtona, mjesto koje neće toliko doslovno emitirati poruku o vlastitoj ekskluzivnosti, već gotovo živi organizam koji svakom posjetitelju šapuće drukčiju priču.

hugo's
hugo's
hugo's
hugo's
hugo's
hugo's
hugo's
A koju priču će ekipa iz Hugo'sa pripremiti u nadolazećoj party sezoni možete pratiti na njihovom Facebooku i Instagramu ili ih posjetiti na adresi Jarunska 5.

Foto: Ino Zeljak
Objavljeno: 16.10.2017. u 09:37
Tagovi: Zagreb, Hugo's bar

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p