GASTRO

Novo izdanje prestižnog Gault&Millau 2019 stiže u ožujku!

Selekcija samo vrhunske ponude hrvatske gastronomije
Nakon što je protekle godine izašlo prvo tiskano hrvatsko izdanje prestižnom svjetskog gastronomskog vodiča, Gault&Millau Croatia najavljen je s novim izdanjem u ožujku. Radi se o jednom od najcjenjenijih gastro izdanja u svijetu koji je prisutan u čak 26 zemalja i poznat je po striktnoj selekciji samo najboljeg iz svijeta gastronomije.

Luksuz je u kvaliteti – a ne u cijeni“ glavni je moto vodiča kojem je jedini cilj otkriti gastronomska mjesta i talente koji će, neupitno, dominirati industrijom u narednih nekoliko godina i podignuti ljestvicu konkurenciji. Kako je Hrvatska već neko vrijeme svjetski priznata prema ponudi i kvaliteti, pojava hrvatskog izdanja prošle godine označio je svojevrsnu prekretnicu te dokaz kako se možemo ponositi domaćim proizvodom i talentiranim pojedincima. Recenzije restorana, barova, bistroa te niza ostalih objekata omogućila je relevantnost domaće gastro industrije, a održani su i prve dodjele Gault&Millau trofeja čiji je značaj jednak Oscarima, ali u kulinarskom svijetu. Tako je chef Vjeko Bašić iz konobe Boba u Murteru proglašenim hrvatskih chefom godine, Ana Grgić odnijela je titulu chefa sutrašnjice za svoj rad u Hotelu Esplanade, dok su Deni Srdoč i Duje Kanajet nagrađeni trofejem za mlade talente, a Branimir Tomašić za najboljeg chefa tradicijske kuhinje.

U ožujku ove godine izlazi drugo tiskano izdanje s proširenom ponudom recenziranih restorana, a ovog puta čitatelji mogu provjeriti koja hrvatska vina su dospjela na listu najboljih, a isto vrijedi i za vodeće hrvatske hotele. Službeno predstavljanje vodiča rezervirano je za gala večeru u Hotelu Esplanade, a istovremeno će se održati i dodjela Gault&Millau trofeja, što čini ovaj događaj najvećim kulinarskim eventom na ovim prostorima.

Foto: Gault&Milau, Instagram
Objavljeno: 04.01.2019. u 11:02

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p