GASTRO

Novo mjesto za ljubitelje tradicionalne hrvatske kuhinje

Jeste li već posjetili šarmantni zagrebački 'njummy'?

njummy
Ako ste zadnjih dana prolazili centrom Zagreba, za oko vam je zasigurno zapeo efektan ružičasti natpis. Zaintrigiranost je potpuno opravdana jer je Zagreb dobio novu gastro adresu, i to poprilično šarmantnu! Riječ je o novootvorenom restoranu njummy koji se sakrio u mirnom dvorištu u Ilici 24 gdje goste čeka odličan gastro doživljaj. Naglašenim dizajnom i zanimljivom ponudom hrane, otvoren je za sve koji su spremni kušati tradicionalna jela pripremljena na moderan način. Od patke pale s kruške pa do špage do bologne, budite spremni pripremiti vaša nepca na nešto novo… 

Ideja za restoran rodila se na temelju jednostavnijeg menija unutar chillout hostela, zbog kojeg se kod autora probudila ljubav prema hrani. Kako kažu, odabran je super tim, postavljene pristupačne cijene i rezultat je bio iznad očekivanja: ''Puno ljudi je htjelo kušati lokalno, inovativno i pripremljeno na nepcima zanimljiv način. Slijedom toga odlučili smo se urediti novi prostor i omogućiti našim lokalnim gostima da zagrizu isto zadovoljstvo''.
 
njummy 
Želja za razvojem i rastom, većim i širim menijem jela konačno je urodila plodom u obliku njummy restorana koji svojim unikatnim izgledom interijera, hrane i ostalih detalja jako odstupa od svega što ste imali priliku vidjeti do sada.

Prostor je intiman, a u svakom detalju unikatan. Tako je, primjerice, ručno izrađena stropna rasvjeta, stolovi, šank, galerija, cvjetni aranžmani, u što je uloženo mnogo truda i vizije. Cilj je da gosti osjete pozitivnu energiju samog prostora, pristupačnost osoblja te fokus stave na menije izvedene na nov, moderan i kreativan način.

njummy 
njummy 
Naznaku da će doživljaj biti drugačiji daju zanimljiva imena nekih tradicionalnih i uobičajenih jela poput pečenog rok roka s mlincima, zekoslava s koprivom ili rajskih ptica. Vegetarijanci imaju razloga za veselje jer u njummyu neće ostati gladni uz posebno kreiranu ponudu samo za njih.

"Ponukani tradicionalnom hrvatskom kuhinjom te modernim kombiniranjem najkvalitetnijih namirnica, kod nas se mogu pronaći tri vrste menija, od kojih je svaki dodatno obogaćen domaćim juhama, osvježavajućim salatama, božanstvenim desertima i vrhunskim vinima. Često nepravedno zapostavljeni dodaci predstavljaju mogućnost personalizacije svakog jela prema osobnim preferencijama i zaslužuju jednaku pažnju kao i glavna jela."
 
njummy 
Dnevni meni će sve u gužvi iznenaditi brzinom, cijenom i raznolikošću. Svaki dan možete pronaći tri jela od kojih je jedno mesno, drugo varivo (na žlicu), a treće tjestenina. Neka od jela koja će obradovati mnoge su čobanko, pijani gulaš, picektina na štapiću sa šunkom i sirom, pilefile punjen brokulom i gorgonzolom te mnoga druga. A la carte meni će gastroljupce ostaviti pod dojmom posebnih okusa tijekom popodnevnih i večernjih sati. Ponuda uključuje i jela koja su osmišljena samo za istančane ljubitelje drugačijih vrsta mesa - patka pala s kruške i zapečena povrćinka, špikovana junetina s domaćim njokama, pucketav zabatak, gljungić s domaćim njokama sa skutom. Ekspress meni je za jednostavnije, ali otprije poznate i oplemenjene okuse poput rižota s povrćem, bezmes burgera s pomfritom i purgerskog s restanim krumpirom. Cijene menija i dodataka su prihvatljive za svačiji džep i autori vjeruju kako će posjetitelje ugodno iznenaditi novim kombinacijama začina, gdje prepoznatljiva jela dobivaju potpuno nov i poboljšan okus. Ono što pak svakako žele izdvojiti kao stalnu, raznovrsnu ponudu u obliku švedskog stola koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ranoranioce jest doručak. Veliki izbor narezaka, sireva, jaja, žitarica, kiflica, voća pa i čvaraka idealan je za sve, bez obzira na jutarnje navike.

Osvježavajuća jela poput kvinoje s avokadom, pinjolima i fetom, salate s toplim piletom i hladnim povrćem, našopane salate, miješanog lišća, povrćjuhe ili zelenog gustiša samo neka od iznenađenja zbog kojih nećemo odgađati svoj odlazak u njummy.
 
njummy 
njummy 
Foto: PR
Objavljeno: 23.10.2015. u 10:26

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p