GASTRO

Novo ruho kultnog zagrebačkog restorana

Stari Fijaker spreman za novu sezonu

Stari Fijaker 
Ako ste turist u Zagrebu, postoji jedno mjesto koje će vam sugerirati baš svi turistički vodiči metropole. Nekad davno je na njegovom mjestu bila mitnica, a još davnije se ovuda šetao August Šenoa. Starijim Zagrepčanima poznat kao Tri lovca, nešto mlađima kao Stari Fijaker, prva pivnica našeg glavnog grada i danas je mjesto autohtone zagrebačke kuhinje.

Jedan od najstarijih restorana u Hrvatskoj već 21 godinu njeguje duh starog Zagreba pod vodstvom obitelji Juras i iz sezone u sezonu u svom ugodnom ambijentu u Mesničkoj nudi domaća zagrebačko-zagorska jela. Mlinci, štrukli, gibanice, rezanci i štrudle u Starom Fijakeru se rade na način na koji su ih pripremale i naše bake, no ono što se sa svakom novom sezonom ipak mijenja jest interijer restorana. Svake godine se vlasnici trude osvježiti restoran s novim detaljima kako bi njihovi stalni gosti pri povratku s godišnjeg odmora osjetili promjenu, a ove godine je ona poprilično velika.

''Dizajn interijera potpisuje Tihomir Radosavčev, s kojim smo već pri inicijalnim razgovorima osjetili da razumije naše želje vezane za ugođaj koji želimo pružiti našim gostima, a to je prije svega otvoreniji i prozračniji prostor u kojem je ugodno boraviti i u kojem se osjeti 'duh' Starog Fijakera, koji naša obitelj njeguje već 21 godinu'', rekao nam je vlasnik Tomislav Juras.
  stari fijaker 
 
Osnovna ideja bila je dati restoranu više svjetla, a kako proširenje prozorskih okna nije dolazilo u obzir, određeni elementi interijera su omogućili efekt prostranosti. U osvježenom Fijakeru će vas tako dočekati svjetlije nijanse, topla indirektna rasvjeta i otvoreniji te dinamičniji prostor. Prostor šanka je osvijetljen atmosferičnom rasvjetom ugrađenom u trideset vinskih boca koje vise sa stropa, dok je dodatno vizualno proširenje prostora postignuto nanizanim fotografijama gornjogradske ulice.

Kad je pak riječ o ponudi restorana, ljubitelji zagrebačkih zalogaja ne trebaju brinuti jer se u Starom Fijakeru ponose prvim certifikatom Hrvatske autohtone kuhinje, što prepoznaju i njihovi gosti i strani turisti, zbog čega se nastavlja s domaćim specijalitetima.
 
Stari Fijaker 
Stari Fijaker 
Stari Fijaker 
Stari Fijaker 
Stari Fijaker   
Stari Fijaker 
Stari Fijaker 
Stari Fijaker 
Stari Fijaker   
Stari Fijaker  
Stari Fijaker 
M.M
Foto: Gordana Sermek
Objavljeno: 04.09.2015. u 13:46

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p