GASTRO

Nutella mousse: slastica od dva sastojka

Recept zbog kojeg još više volimo Nutellu!

Svake 2 i pol sekunde negdje u svijetu se proda jedna staklenka Nutelle, a količina ove salastice koja se godišnje proda, sasvim je dovoljna da se s njome premaže 1000 nogometnih igrališta. Ove brojke samo su potvrda koliko nas je Nutella osvojila, iako smo to i bez njih bili u potpunosti svjesni!

Tako smo sigurni kako baš svatko od nas ima svoj način kako najviše voli jest ovu slasticu, pa će tako jedni ostati vjerni klasičnom mazanju na kruh ili pak na palačinke, dok će drugi uživati u onom najjednostavnijem načinu - na žlicu. No, bez obzira u koju skupinu spadali, ovaj desert možete iskoristiti i za pravljenje brzih kolača, što je zaista zgodno kada se na vašim vratima pojave nenajavljeni gosti!

Sastojci:

-160 g Nutelle
-250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Za početak Nutellu stavite u zdjelu za miksanje, a u zasebnoj zdjeli lagano izmutite slatko vrhnje. Nutelli koja bi trebala na sobnoj temperaturi malo omekaniti, dodajte 1/3 izmiksanog slatkog vrhnja te sve lagano izmiješajte (nikako ne miksajte!). Kada ste dobili jedinstvenu smjesu, dodajte preostalo slatko vrhnje te sve zajedno izmiksajte, ali na najmanjoj brzini, a također možete i izmiješati pjenjačom. Dobiveni mousse od Nutelle premjestite u male, ohlađene zdjelice te vratite u hladnjak kako bi se desert dobro rashladio. Također ga možete poslužiti sa šlagom, voćem ili zdrobljenim keksima, ovisno o tome što više preferirate!

@lilsipper

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 07.09.2019. u 00:00
Tagovi: desert

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p