GASTRO

Očaravajuć interaktivni restoran koji se mijenja s godišnjim dobima

Umjetnički kolektiv teamLab ponovno oduševljava
teamLab
U
mjetnički kolektiv poznat po impresivnim izložbama koje spajaju umjetnost s digitalnim svijetom svojim je novim projektom ponovno uspio polučiti oduševljenje. Odabravši četvrt Ginza u Tokiju kao mjesto radnje, teamLab je postavio ekskluzivni restoran čiji je interijer interaktivan te osigurava jedinstveno iskustvo za sva osjetila.


Očaravajući se restoran, odnosno instalacija poznatog kolektiva imena 'Worlds unleashed and then connecting' nalazi u sklopu restorana SAGAYA ginza i dnevno može ugostiti svega osam gostiju kojima se servira slijed od 12 jela. Prezentacija se zajedno s jelovnikom mijenja iz mjeseca u mjesec, a onaj impresivni dio iskustva je multi senzorna prostorija koja transformira okuse, mirise i atmosferu na interijer i isprepliće ih s prirodnim ljepotama Japana.

Naime, nakon što jelo dođe na stol, ono se portretira projekcijama u stvarnom vremenu na zidovima i stolu restorana, a zanimljivo je kako projekcije ovise i o pokretima gostiju te cjelokupnoj atmosferi na večeri. Različita jela oslobađaju različite projekcije, a sve su u službi reflektiranja predivnih godišnjih doba u Japanu. Osim što je samo po sebi uistinu posebno iskustvo, autori su projektom željeli naglasiti konstantnu promjenu i činjenicu da nijedan trenutak, kako u prirodi, tako i u našim životima, nije jednak.

teamLab
teamLab
teamLab
teamLab
teamLab
teamLab

M.M.
Foto: teamLab
Objavljeno: 25.04.2017. u 10:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p