GASTRO

Počinje Tjedan restorana i znamo gdje morate što probati!

Prilika koju ne smijete propustiti!

Kada govorimo o gastronomiji, Zagreb je unazad nekoliko godina definitivno postao mjesto koje ima što za ponuditi. Novi restorani iz godine u godinu neprestano uveseljavaju sve zaljubljenike u ukusnu hranu i piće, stoga ne čudi činjenica kako je Zagreb postao jedno od najdražih gastronomskih destinacija.

Tjedan restorana je manifestacija koja se održava svake godine s ciljem promocije i promidžbe gastro scene u Hrvatskoj. Ono po čemu je ovaj tjedan posebno značajan i specifičan je činjenica kako neki od najboljih restorana u Hrvatskoj otvaraju svoja vrata apsolutno svim posjetiteljima te nude vrhunske delicije po pristupačnijim cijenama. Cjelokupan koncept ove manifestacije napravljen je po uzoru na svjetske metropole, no prilagođen je hrvatskom tržištu što ga čini jednim od najzanimljiviji događanja u godini koje nikako ne biste trebali propustiti. Budući da je izbor zaista velik i raznovrstan, kako bismo vam pomogli u odabiru izdvojili smo nekoliko restorana u Zagrebu u koja biste svakako trebali zaviriti.

Konoba Didov san smjestila se je na Gornjem gradu te je jedno od najposjećenijih zagrebačkih mjesta. U svojoj ponudi ima kuhinju Dalmatinske zagore, a budeći da su utjecaji u kulturi i kuhinji bili doista bogati i različiti; nastala je interesantna mješavina bosansko-hercegovačke i mediteranske kuhinje koja je jednostavno odlična. U sklopu manifestacije ovaj restoran u ponudi ima tri slijeda, predjelo, glavno jelo i desert, a izdvojili bismo sporarnik s kiselim vrhnjem, puževe na mladom luku te poznatu rožatu.

Kaptolska klet također je jedan od kultnih zagrebačkih restorana koji su se našli na ovom Tjednu i koji biste svakako ovom prilikom trebali posjetiti. Smješten u srcu Zagreba, odmah nasuprot katedrale, ovo mjesto u pripremi hrane koristi isključivo namirnice provjerenih domaćih proizvođača, a chef kuhinje, Tomislav Špiček svima je dobro poznato gastronomsko ime. Odlučite li se posjetiti ovo mjesto preporučujemo da kušate medaljone od janjetine pohane u crnom i bijelom sezamu, topli džem od ljubičastog luka, pire korabice s kockicama ukiseljene povrtnice, juneći filet mignon, sauce od pancete, chipoleta i gljiva, pire od pastrnjaka te čips od cikle i kao desert čokoladnu fantaziju sa sladoledom od vanilije.

Posljednji restoran koji ćemo izdvojiti zove se Apetit City Restaurant & Bar te je smješten u Masarykovoj ulici. Ovo je restoran idealan za poslovne ručkove, večernje izlaske te proslavu posebnih događaja u životu, a prekrasan ambijent i ukusna hrana sigurno su nešto čemu ćete se vraćati više od jednog puta. Kada govorimo o kuhinji, ovdje možete kušati jelovnik s aromama i okusima srednjoeuropske kuhinje s mediteranskim prizvukom, a impresivna je i vinska karta. Posjetite li ovaj restoran za vrijeme Tjedna restorana ono što ne smijete propustiti je stracciatella od burrate, grašak ili mente, sporo pečena slavonska eko svinja/flan od krumpira/mlada salata s kruškama te tortu od mrkve i oraha sa svježim sirom.

Objavljeno: 15.03.2019. u 14:48

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p