GASTRO

Održana je još jedna Tajna večera u znaku ljubavi i vina

Filipa Sorko oduševila i ovog puta!

Kada je lokacija Tajne večere sami istok Hrvatske, točnije Ilok, a datum održavanja oko Valentinova, tema večere će biti vino i ljubav, naravno! Ili ljubav prema vinu? Zato se ovoga puta Tajna večera by Filipa Sorko udružila sa Iločkim podrumima te su zajedničkim snagama gostima priredili nezaboravno iskustvo ispunjeno vrhunskim vinima koja su pratila jelovnik sastavljen od tradicionalnih srijemskih jela.

Kao i svaki put do sada, gosti koji su se prijavili na večeru i dobili pozivnice na kućne adrese, nisu znali gdje će biti točna lokacija događaja (samo grad), niti što će se posluživati, koja će biti tema večere niti s kim će sve tu večer sjediti za stolom. Za stolom Tajne večere, oko kojeg se i ovoga puta tražila stolica više našli su se gastro entuzijasti i avanturisti spremni na iznenađenja, neke nove doživljaje, okuse i poznanstva.

Cilj i bit Tajnih večera je ponuditi nešto više od same hrane i pića, te napraviti i osmisliti zaokruženu priču koja će se još dugo prepričavati. Tako je ova večer započela vožnjom pored Dunava u retro vlakiću „Traminac express” i nastavila se tajnim obilaskom Starog podruma iz 1450. godine i njegove arhive uz koktel dobrodošlice. Večera je završila ispod lampica, pored otvorenog kamina i zvuke tinjajuće vatrice, sretnim gostima punih trbuha sa čašicom vrhunske kapljice u ruci.


Gosti su, osim u dobroj atmosferi, imali priliku uživati u jelima srijemskoga kraja - riječnoj ribi, rižotu od crnog vina i radića, pašteti od suhog mesa i domaćim tašcima. Svaki slijed pratilo je odgovarajuće vino Iločkih podruma, započevši od Graševine, Kapistrana crnog, Frankovke Rose pa sve do izborne berbe Traminca koji se posluživao uz desert. Bila je ovo magična večer savršenog spoja srijemskih tradicionalnih i autohtonih jela i vina, tijekom koje su gosti saznali, naučili, doživjeli i okusili nešto novo ili čak možda probudili sjećanja na nešto odavno poznato i zaboravljeno. 


Foto: Tomislav Šilovinac
Objavljeno: 22.02.2019. u 09:36
Tagovi: hrana, Vino

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p