GASTRO

Okusi djetinjstva vratili su se u omiljeni zagrebački restoran

Bistro Apetit predstavio zagrebačku priču na novi način

tom gretić 
Nakon što je početkom mjeseca kao Chef Patron preuzeo kuhinju Bistroa Apetit, Tom Gretić je sinoćnjoj večeri po prvi puta predstavio novi koncept samog restorana, kao i novi ljetni meni koji je osmislio težeći laganijim, ali istovremeno uzbudljivim kombinacijama na tanjuru. Pozdravljajući goste istaknuo je koliko mu je zadovoljstvo ponovno kuhati u rodnom gradu i u Bistrou Apetit.

„Vratio sam se nakon 20 godina i Bistro Apetit je jedini restoran u Zagrebu u kojem bi radio te vjerujem kako će ovo biti jedna uspješna i dugoročna suradnja“, istaknuo je Gretić. Predstavljajući novi koncept i ljetni meni koji ga prati kazao je kako želi vratiti stare zagrebačke okuse koji mnogi pamte iz djetinjstva, a koji se teško mogu pronaći u lokalnim restoranima. „Poanta zagrebačke kuhinje koju mi predstavljamo je onaj okus s kojim smo odrasli, jela koja stvaraju sretne emocije i sretna sjećanja. Vratit ćemo tradicionalna jela kao što su zagrebački odrezak, sir i vrhnje, fileki u drugom obliku i ispričati zagrebačku priču na novi način koja će se svidjeti i onima koji nisu iz Zagreba.“
 
tom gretić 
Brojni gosti koji požurili prvi kušati nove okuse iz kuhinje Toma Gretića za početak ove večeri uživali su parfaitu od gusje jetre sa crnim čajem i dinjom. Uslijedila je tuna sa slanutkom, šparogama i jogurtom te juha od mrkve i breskve sa poširanim hlapom. File brancina sa špinatom i koromačem prethodio je zagrebačkom odresku sa pire krumpirom dok je za kraj večeri poslužena krema od čokolade sa mangom i pistacijama. Za uparivanje ovih sljedova s odgovarajućim vinima bio je zaslužan novi voditelj, mladi i priznati sommelier Ivica Verić.

Ambiciozan koncept zasigurno će postaviti nove standarde ne samo zagrebačke već i hrvatske gastro scene, a gostima Bistroa Apetit pružiti nezaboravno iskustvo zaokružene priče koja spaja tradiciju i inovativnost.
 
tom gretić 
Nakon što je početkom mjeseca kao Chef Patron preuzeo kuhinju Bistroa Apetit, Tom Gretić je sinoćnjoj večeri po prvi puta predstavio novi koncept samog restorana, kao i novi ljetni meni koji je osmislio težeći laganijim, ali istovremeno uzbudljivim kombinacijama na tanjuru. Pozdravljajući goste istaknuo je koliko mu je zadovoljstvo ponovno kuhati u rodnom gradu i u Bistrou Apetit. 
Nakon što je početkom mjeseca kao Chef Patron preuzeo kuhinju Bistroa Apetit, Tom Gretić je sinoćnjoj večeri po prvi puta predstavio novi koncept samog restorana, kao i novi ljetni meni koji je osmislio težeći laganijim, ali istovremeno uzbudljivim kombinacijama na tanjuru. Pozdravljajući goste istaknuo je koliko mu je zadovoljstvo ponovno kuhati u rodnom gradu i u Bistrou Apetit. 
Nakon što je početkom mjeseca kao Chef Patron preuzeo kuhinju Bistroa Apetit, Tom Gretić je sinoćnjoj večeri po prvi puta predstavio novi koncept samog restorana, kao i novi ljetni meni koji je osmislio težeći laganijim, ali istovremeno uzbudljivim kombinacijama na tanjuru. Pozdravljajući goste istaknuo je koliko mu je zadovoljstvo ponovno kuhati u rodnom gradu i u Bistrou Apetit. 
Foto: PR
Objavljeno: 29.06.2016. u 09:39
Tagovi: restoran, Zagreb

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p