GASTRO

Omiljeni WOK by Matija nalazi se na novoj adresi

Nova lokacija dobro poznatih wokova!

Uz već dobro poznate wokove od piletine, svinjetine, junetine, patke i povrća sa senzacionalnim domaćim noodlima, na novoj lokaciji u ponudi će se naći i wok od krokodila!

Ako u Zagrebu poželite pojesti fini wok, prvo će vam na pamet pasti WOK by Matija, a odnedavno ovaj poznati zagrebački wok možete pronaći na novoj adresi - Tkalčićeva 12, u dvorištu. Kažu kako je wok, kojeg je najlakše definirati kao azijsku multipraktik tavu potpuno zaobljenog dna, jer je u njoj moguće kuhati, dinstati, peći, pržiti, poširati, dimiti... nastao kad su kineski vojnici na velikim pohodima našli novu primjenu svojim kacigama, pa su u njima počeli spravljati hranu. Radi li se samo o zgodnoj anegdoti ili istini, manje je važno - u međuvremenu wok je osvojio svijet, ali i fascinirao i chefa Matiju Nikolića koji je prije 7 godina u Zagrebu otvorio prvi WOK by Matija i otada postao sinonim za ukusan wok u glavnom gradu, jer su sva jela iz Matijina woka spravljena prema originalnoj vlastitoj recepturi.



WOK by Matija jela su zdrava kombinacija okusa, mirisa i boja, te su fusion svjetskih gastronomskih specifičnosti i domaće gastronomije. Jedina poveznica s kineskom kuhinjom je činjenica da se hrana termički obrađuje u woku“, otkriva Matija te dodaje kako osobitu pažnju pridaje odabiru namirnica: „Povrće, klice i začinsko bilje dolaze iz provjereno prirodnog uzgoja, dok su 'homemade noodle' na bazi domaćeg brašna i jaja iz eko uzgoja iz vlastite proizvodnje.

Trenutno su na novoj lokaciji u strogom centru grada u ponudi jela s piletinom, svinjetinom, junetinom, patkom, krokodilom (da, da, dobro ste pročitali!) i povrćem koja se izvrsno sljubljuju s već spomenutim domaćim noodlama ili rižom, ovisno o željama wok gurmana, te teriyaki, sechuan, chilly, slatko-ljutim, slatko-kiselim ili wok umakom koji kuhaju sami. Preporuka šefa kuhinje su kozice u woku i hobotnica u woku, a nemoguće je pogriješiti i odabirom klasik woka s tri vrste mesa (piletina, junetina, svinjetina).

Foto: Krasnodar Peršun
Objavljeno: 19.04.2019. u 11:34
Tagovi: Wok, kuhanje

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p