GASTRO

Oopsie: brz i jednostavan kruh kojeg možete jesti bez grižnje savjesti

Recept koji uspijeva čak i najvećim amaterima!

Na početku same karantene mnogima od nas teško je pala činjenica da se moramo pomiriti s načinom života kakav smo do nedavno živjeli te u novonastaloj situaciji pronaći aktivnosti koje će nas činiti sretnima te stvarati osjećaj korisnosti. Tako su mnogi odlučili ovaj period iskoristiti za promjenu nezdravih navika, a koja bi na kraju trebala rezultirati i željenom brojkom na vagi, stoga smo u nastavku izdvojili recept koji će vam na tom putu biti od velike koristi!

Pravilna prehrana i redovito treniranje provjeren su recept za oblikovanje željene figure, no svatko tko je barem malo zakoračio na taj put zna da to i nije baš toliko jednostavno za postići. Ono što nam predstavlja najčešće problem jest održavati pravilnu prehranu, a koja nikako ne bi smjela uključivati gladovanje, već velik izbor namirnica koje će naše tijelo na najpametniji način iskoristiti. Tako možete pronaći recepte za razne varijacije omiljenih jela te tako ona jela s viškom kalorija učiniti nešto zdravijom varijantom! Kako je kruh namirnica koje se teška srca odričemo kako ne bismo u svoje tijelo unosili viška ugljikohidrata, recept za kruh kojeg možete jesti bez grižnje savjesti uvijek je dobro imati pri ruci. Oopsie je ukusna, mekana i zdrava verzija kruha koja dolazi bez brašna te ga možete koristiti u raznim jelima, od klasičnog sendviča, hamburgera ili kao prilog.



Sastojci:

- 10 grama sirnog namaza
- 3 jaja
- pola žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- papir za pečenje

Priprema:

Za početak razdvojite bjelanjke i žumanjke te u zdjelu gdje su bjelanjci, dodajte malo soli te ih istucite mikserom u snijeg. U drugu zdjelu stavite žumanjke, sir i prašak za pecivo te sve dobro izmiksajte dok ne postignete glatku i ujednačenu smjesu. Nadalje, u dobivenu smjesu postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka te ga polako umiješajte. Na papir za pečenje žlicom stavite smjesu, ali s dovoljnim razmakom kako bi se kasnije formirala peciva. Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva Celzijusa te pecite peciva oko 25 minuta!

Objavljeno: 23.04.2020. u 10:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p