GASTRO

Evo zašto i ovog Božića svi pijemo pivo

Božićno pivo je postalo prava hrvatska blagdanska tradicija

Ožujsko Božićno pivo Zagrebačke pivovare je već više od 30 godina sjajan poklon ispod bora, prigodan ukras blagdanskog stola i omiljeno blagdansko pivo izraženijeg okusa, a njegova etiketa jedinstveno malo umjetničko djelo. Božićno pivo je s godinama postalo prava hrvatska blagdanska tradicija!

Pripreme za blagdane su u punom jeku. Kupujemo zadnje poklone, pripremamo jelovnike i jedva čekamo da se tih dana okupimo u društvu svojih najmilijih. A upravo to druženje i zajedništvo čine prosinac jednim od najdražih mjeseci u godini. Zagrebačka pivovara je u tom zajedništvu još prije više od 30 godina pronašla inspiraciju za svoje posebno izdanje piva – Božićno. Karakterizira ga izraženiji okus, ali i jedinstvena etiketa koju svake godine oslikava jedan od najpoznatijih hrvatskih umjetnika. Nakon široke lepeze cijenjenih umjetničkih imena poput Ivana Lackovića Croate, Vaska Lipovca, Matka Trebotića, Zlatana Vehabovića i mnogih drugih, ove godine je etiketu oslikala jedna od trenutno najpopularnijih hrvatskih umjetnica i ilustratorica – Tea Jurišić.

 

Etikete našeg Božićnog piva postale su dijelom hrvatske pop-kulture te im se svake godine istovremeno vesele ljubitelji piva, ali i ljubitelji umjetnosti. Ono je u obiteljima naših potrošača dio blagdanske tradicije i drago nam je da smo na taj način prisutni u domovima naših potrošača i da s njima dijelimo te najljepše trenutke i stvaramo nove uspomene“, ispričala je Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare i dodala kako su na dugogodišnju suradnju s umjetnicima izuzetno ponosni.Umjetnici nam pomažu povezati kulturu, tradiciju i blagdane. Kao i svake godine do sada, i ove godine želimo širiti dobre, pozitivne emocije i ugodno blagdansko raspoloženje među ljudima jer nam osjećaj zajedništva u posljednje vrijeme treba više nego ikad. Mislim da smo to suradnjom s Teom i postigli“, pojašnjava Diana.

Nasmiješena lica koja si međusobno nazdravljaju omiljen su prizor ovih dana, a upravo to je bila inspiracija i umjetnici Tei kada je oslikavala etiketu Ožujskog piva: "Želja mi je bila dočarati blagdanski ugođaj u kojem mnogi uživaju u društvu najmilijih i često, baš, uz pivo. Božić nas podsjeća na važnost druženja s onima koji su nam najvažniji i s kojima najradije dijelimo bezbrižne trenutke. Zato moja etiketa predstavlja par s velikim osmijehom na licu, a tople boje i božićni motivi prenose radost ovog čarobnog doba godine."


Kako bi pronašli umjetnike za koje vjeruju kako će svojim stilom na najbolji način ukrasiti etiketu Božićnog piva, tim iz Zagrebačke pivovare redovito prati domaću umjetničku scenu.

Kad uočimo i izdvojimo zanimljivo umjetničko ime na našoj sceni, obratimo se njemu ili njoj i molimo ih da osmisle svoju verziju etikete. Pritom posebnih smjernica nemamo. Umjetnike biramo upravo zbog njihovog stila te im zato i prepuštamo kreativni smjer izrade vizuala. Naravno, tema mora biti Božićna i usklađena s osnovnim tehničkim smjernicama izrade etiketa, ali zapravo želimo vidjeti njihovu viziju, ono što njima znači Božić. Rezultat toga su prava mala umjetnička djela koja već više od tri desetljeća bocama Božićnog piva daju onaj posebni duh blagdana. Tako je bilo i ove godine, kada smo zapazili Teu kao mladu i perspektivnu umjetnicu jedinstvenog stila. Tein prijedlog osvojio nas je na prvu i ponosni smo što ga možemo predstaviti našim kupcima i javnosti“, komentirao je Zlatko Novaković, senior strategy & portfolio manager za core brendove Zagrebačke pivovare.

Iako je etiketa svake godine drugačija, poruka je uvijek ista: širimo dobre emocije i ovih blagdanskih dana uživajmo u druženju i posebnim trenucima koji su još ljepši uz poseban okus Božićnog piva koje je dostupno u trgovinama diljem Hrvatske.

Foto: PR
Objavljeno: 23.12.2021. u 15:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p