GASTRO

Otkrijte baristu koji stvara prava mala umjetnička djela

Najljepše se kave poslužuju u Cafeu C.THROUGH
@leekangbin91
Da vas specijaliziranost za jedno područje, stručnost na istom i malo osviještenosti po pitanju društvenih mreža danas može odvesti do stranica najvećih svjetskih medija, nije tajna, kao ni činjenica da se umjetnost sa slikarskih platna danas preselila na sve medije koje možete zamisliti, uključujući hranu.

Čovjek koji je mnoge zadivio svojom kreativom korejski je barista Lee Kang-bin koji šalice kave u svom Cafe C.THROUGH pretvara u malena umjetnička djela. Kavu ćete s mlijekom tako kod ovog mladog momka dobiti ukrašenu raznim slatkim motivima, rascvjetanim krošnjama, scenama iz Disneyjevih crtića, ali i najpoznatijim iz redova klasičnih slikarskih djela.

Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Na stol tako u kafiću dvadesetšestogodišnjeg Lee Kang-bina kava, umjesto s običnom pjenom, dolazi sa slikom Van Gogha, Muncha ili pak motivom Edgara Degasa. Ono što izdvaja baristu iz Seoula od ostalih jest svakako posvećenost detaljima pri iscrtavanju, pa na njegovim kreacijama zasigurno nećete zateći obične motive iscrtane pjenom, već slike nastale uz pomoć kistova i boja za hranu.

Za jednu rukom iscrtanu kavu Lee Kang-binu je potrebno oko 15 minuta, a ista stoji oko 8 dolara, što ne sprječava kavoljupce da zbog iste provedu i neko vrijeme čekajući u redu. Mladi je barista postao i svojevrsna Instagram senzacija, sakupivši 170 tisuća pratitelja, što je pojmu cream art dalo posve novo značenje.

Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin
Lee Kang-bin

M.M.
Foto: Lee Kang-bin Instagram
Objavljeno: 07.07.2017. u 11:59
Tagovi: kava

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p