GASTRO

Otkrijte genijalnu slastičarnicu u Ljubljani koja poslužuje originalnu 'Santorini' kavu o kojoj svi pričaju

Vrijeme je za izlet
Izlet u Ljubljanu uvijek je dobra ideja, no otkad smo saznali za neodoljivu Yauya Patisserie slastičarnicu, koja je prošle godine otvorena na Bregu 12, naše planove za 'đir' Ljubljanom ekspresno 'prebacili' smo na nešto raniji termin.  No, o čemu je točno riječ?

Yauya Patisserie novo je i omiljeno mjesto za ispijanje kave i uživanje u neodoljivim slasticama koje Ljubljančani naprosto obožavaju. I zaista, čim zakoračite u ovu slastičarnicu, na prvu ćete 'pasti' na njihov šarmantno uređen prostor i srdačno osoblje koje se detaljno brine o vašem gastronomskom iskustvu. Pažnja prema detaljima utkana je u svaki element slastičarnice, od uređenja interijera pa sve do izgleda hrane koju je gotovo nemoguće ne kušati. 
 
Yauya je u interijeru uspjela spojiti francuski i talijanski dizajn s australskim minimalizmom - stvarajući tako ugodan i domaći ambijent u kojem se gosti osjećaju dobrodošlo. U svojoj ponudi imaju zaista širok izbor slastica - od tradicionalnih do neobičnih okusa koji uključujući i one veganske i bezglutenske opcije. No, ono što goste posebno oduševljava je svakako i Santorini ledena kava, koju pripremaju po originalnoj grčkoj recepturi Kremasta i osvježavajuća, ova kava je pravo osvježenje za nepce i apsolutno je morate kušati na svom sljedećem posjetu Ljubljani.
 
A za one koji planiraju skorašnji posjet Ljubljani, Yauya Patisserie otvorena je svaki dan osim ponedjeljka, počevši od 10 ujutro, te sve detalje pratite na njihovoj službenoj stranici.

Foto: Instagram
Objavljeno: 12.02.2024. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p