GASTRO

Otkrijte novo ruho i koncept Cafea Sjedi 5

Popularno mjestašce na vrhu Tkalčićeve predstavlja mnoge novosti
cafe sjedi 5
Tkalčićevoj ulici, na broju 84, smjestila se malena vrtna oaza i melem za dušu. Ime mu je Cafe Sjedi 5. I premda ovaj simpatični kafić nije novost, on već postoji godinu dana i nekoliko mjeseci, novost je njegovo novo ruho, ali i nova duša. Nekoliko mjeseci skupina vrijednih profesionalaca i stručnjaka iz ugostiteljske branše pomno je krojila plan novog imagea ovog romantičnog mjestašca. Nakon puno truda, rada i uloženih sati rodio se novi Cafe Sjedi 5.

Posebnost "novog" Cafea temelji se na miksologiji. A to bi značilo da je svako piće personalizirano i prilagođeno ukusima gostiju. Na temelju bogatih iskustava tima Cafea koje uključuje većinu zagrebačkih kafića, donešen je zaključak, a taj je da je ponuda poprilično slična. Tek nekoliko posebnih kafića izdvaja se svojom ponudom, ali ostatak ima gotovo iste temelje s istom pričom. Upravo taj razlog naveo ih je na potpuno novu i inovativnu ponudu koktela, vina, piva, rumova, ginova i žestokih pića, ali i kave i bezalkoholnih pića.

cafe sjedi 5
"Smatramo da je vrijeme za jedan korak dalje, koji nas uvodi u najnovije svjetske trendove u svijetu ugostiteljstva. Odlučili smo vam predstaviti svjetske trendove u bartendingu, a time i podignuti nivo usluga u ugostiteljstvu", rekli su nam iz Cafea Sjedi 5. Sva ponuda pića je drugačija, posebna i personalizirana. Poanta je, kažu, namiriti svako naše osjetilo, počevši od okusa, zvuka, vizuala, ambijenta i mirisa, ukratko, zaokružiti cijeli dojam.

Kava Vergnano koju su odabrali je najstarija i daleko najkvalitetnija kava Italije, a koristi delikatne, tradicionalne metode prženja koje u konačnici daju doista nevjerojatnu kavu izvanrednog okusa. Šarena kava koju su momci zaštitili i koju nude jedini u Hrvatskoj je i dalje njihov hit proizvod, a dodali su još nekoliko izvrsnih receptura kava poput Rafaello kave, Ferrero kave, te poboljšani best-selleri Nutellatte i Linolatte. Čajevi se nabavljaju isključivo iz Kuće zelenog čaja, a uskoro će uvesti mogućnost odabira personaliziranih čajeva u kombinaciji sa žestokim pićima.

"Što se alkoholnih pića tiče, moramo se pohvaliti kako jedini imamo u ponudi izvrsni Fernet- Branca, najbolji liker na svijetu koji sadži čak 40 vrsti biljaka! Tu su, dakako, Antica Formula, najbolji Vermouth na svijetu, Dalmore 15, Kah Tequile, te izvrsni rum El Ron Prohibido. Ovo je samo jedan mali impresivni dio naše vrhunske palete alkohola", kažu iz Cafea Sjedi 5. Svo osoblje koje gostima stoji na usluzi posjeduje licence i certifikate za kave, te su polaznici obuka za kuhanje vrhunskih kava i miksanje koktela.

cafe sjedi 5
U novom prostoru se može očekivati svakog petka i subote klupski program uz hosting izvrsnih DJ-a Halausa i Pilla Jacksona. Promijenjeno je i radno vrijeme te se od sada na vrhu Tkalčićeve može družiti čak do ranih jutarnjih sati.

Novi interijer sastoji se od masivnog, atraktivnog, svjetlećeg šanka na kojemu je vidljiva većina alkoholnog asortimana. Ručno rađeni stolovi i stolice sjajno se stapaju sa stempunk-vintage atmosferom kojom odiše cijeli lokal. Osoblje su odjenule Valentina Lulić i Matea Stubičar koje su osmislile unikatne uniforme koje se uklapaju u koncept Cafea.

cafe sjedi 5
cafe sjedi 5
cafe sjedi 5
Foto: PR
Objavljeno: 09.01.2018. u 16:50
Tagovi: bar, Zagreb, kava, kokteli

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p