GASTRO

Otkrijte recept za najkreativnija uskrsna čokoladna jaja na oko

Za nešto posebniji blagdanski stol!

Period pred blagdane nekako najviše volimo iskoristiti za pokazivanje svoje kreativnosti. Sada kada zaista imamo vremena na pretek, nije naodmet ovaj Uskrs učiniti mrvicu posebnijim. Možda se ove godine neće okupiti oko blagdanskog stola baš cijela obitelj i dragi prijatelji, no to ne znači da on ne mora pokazati svu svoju raskoš i inovativnost koju ovaj blagdan pruža. Tako s jednim jednostavnim receptom možete stvoriti razigranu i veselu atmosferu koja nam je više no ikada potrebna!

Bojanje pisanica dio je naše tradicije, pa tako iz godine u godinu svjedočimo inovativnim načinima ukrašavanja te korištenju raznovrsnih materijala, zbog čega pisanice izgledaju apsolutno neodoljivo. Također osim tradicionalnih recepata, na blagdanskom stolu znaju se pronaći i nešto inovativnije slastice, koje osim okusom, osvajaju i svojim izgledom, a čemu se posebno vesele oni najmlađi. Da se hrana 'jede' i očima, jako dobro zna i Martina Palić, koja je na svom blogu Makoland podijelila jedan zanimljiv recept kojeg ćete s lakoćom i guštom pripremati!Sastojci:

-Mliječna i/ili tamna čokolada
-Bijela čokolada
-Čokoladni bomboni (žuti)
-Žlice

Priprema:

Pripremite pleh i na njega stavite papir za pečenje. Zatim rastopite mliječnu ili tamnu čokoladu i ostavite da se mrvicu ohladi kako ne bi bila pretekuća. Žlicom zagrabite tako rastopljenu čokoladu te ju lagano protresite kako bi se površina čokolade u žlici poravnala. Ako se pojave mjehurići zraka u čokoladi, jednostavno lupite drškom žlice u posudu kako bi pukli. Višak čokolade s donje strane otklonite povlačeći žlicu po rubu posude. Tako napunjenu žlicu stavite pažljivo na pripremljen papir za pečenje i to tako da vam drška žlice stoji na rubu pleha. Na taj ćete način podići dršku i izravnati žlicu te tako osigurati da se čokolada u žlici ne izlije, a zatim sve stavite u hladnjak da se dobro stegne. Nakon toga rastopite bijelu čokoladu pa ju također ostavite da se mrvicu ohladi kako ne bi bila pretekuća jer ćete s malo manje rijetkom čokoladom lakše zadržati željeni oblik.

Malom žličicom uzmite mrvicu rastopljene bijele čokolade i lagano ju izlijte u obliku kružića na prethodno pripremljenu žlicu s mliječnom/tamnom čokoladom. Izlivenu bijelu čokoladu zatim laganim pokretima malom žličicom raširite po žlici prateći oblik jajeta. Imajte na umu da će se bijela čokolada još malo razliti sama pa je nemojte širiti sve do rubova žlice. Naravno, ne morate biti precizni jer jaje na oko ima svakakve oblike, bilo ono čokoladno ili ne! Zatim na rastopljenu bijelu čokoladu stavite jedan žuti čokoladni bombon i svoja gotova čokoladna jaja na oko stavite u hladnjak te pustite da se sve čokolade u žlici u potpunosti stegnu. Ova čokoladna jaja možete i zavezati u simpatičan poklon ili od njih napraviti prekrasnu dekoraciju stola, a koja će sigurno oduševiti baš sve!

Objavljeno: 09.04.2020. u 10:05
Tagovi: dekor, hrana, Uskrs

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p