GASTRO

Otkrijte restoran s ukusnom domaćom hranom u okolici Zagreba kao sjajnu ideju za vikend ručak!

Znamo gdje kušati sjajnu domaću hranu s modernim pomakom!

Sigurno ćemo se složiti kako su nam u periodu karantene najviše nedostajali odlasci u omiljene restorane, kojih u samom centru Zagreba zaista ima na pretek. Gotovo da ulice raspoznajemo po opojnom mirisu koji se širi iz poznatih gastro destinacija, a zbog raznolikosti ponude u tren oka pred sobom možemo imati delicije iz raznih krajeva svijeta. No, s vremena na vrijeme se zaželimo one ukusne, tradicionalne hrane koja je često jedan od razloga zašto toliko veliki broj turista ima upravo Hrvatsku na svojoj travel listi, a restoran u okolici Zagreba nudi upravo to, hranu s kojom ćete imati osjećaj kao da ste upravo sjeli za obiteljski stol!

Centar Zagreba unazad nekoliko godina postao je pravo središte gastro svijeta te tako na svakom koraku možemo pronaći zanimljive restorane, čija ponuda se uglavnom bazira na zanimljivoj i modernoj kuhinji. S druge strane, u samoj okolici Zagreba, mogu se pronaći sjajni restorani koji su kao takvi pravi poticaj da sjednemo u svoj auto i organiziramo mali vikend izlet te tako kušamo jela za koja smo možda i zaboravili da postoje, a čiji su se recepti prenosili s generacije na generaciju. Pravi primjer takvog restorana je Pero Food & Wine, mjesto koje je možda poznatije stanovnicima zapadnog dijela Zagreba, smješteno u Svetoj Nedelji.

Ono što će vas sigurno osvojiti na prvu jest sam interijer, a koji uključuje pregršt rustikalnih elemenata i detalja, kao i ukrasa koji cijeloj priči podaruju nevjerojatnu cosy dizajnersku notu. Također tradicionalan interijer prati i hrana, koja se bazira na domaćim namirnicama, ali često se u ponudi može primijetiti i moderan pomak zbog koketiranja s internacionalnim kuhinjama: "Trudimo se većinu namjernica izraditi sami poput kruha, prženih krumpirića, tjestenine, tartar umaka i slično, jer je to ono što daje poseban šarm hrani." - dodaje vlasnik restorana Zvonimir Beber.

Unatoč činjenici da Hrvatsku gastro scenu drmaju 'svjetski trendovi, za tradiciju kao takvu uvijek ima mjesta jer je riječ o hrani za kojom će uvijek postojati potražnja: "Istina je da se profesionalno kuhanje dosta promijenilo zadnjih godina i trendovi se mijenjaju velikom brzinom, ali unatoč tome, ne biste vjerovali koliko ljudi odabire stare klasike na koje su navikli i vjerujemo da se to nikada neće promijeniti." - objašnjava Zvonimir i dodaje "Trudimo se redovito mijenjati meni u skladu s dostupnim, sezonskim namirnicama, a od cjelokupne ponude bih izdvojio tuna odrezak kao jedno jelo zbog kojeg se traži rezervacija više ili pak paprikaš od divljači, kao odraz stare škole kuhanja."- govori Zvonimir.

Tuna steak sa žara i blitva s krumpirom

Paprikaš od muflona sa roladom od kruha

Ravioli od skute u bijelom umaku

Također ukusna jela prati i pokoja čašica više, pa tako u Pero Food & Wine restoranu možete pronaći raznoliku vinsku kartu koju često mijenjaju, kao i domaća piva malih proizvođača, a koji su postali pravi mainstream u pivskoj industriji zadnjih godina. Iz svega navedenog možemo zaključiti kako je riječ o mjestu kojeg se definitivno isplati posjetiti te smo sigurni kako će u raznolikoj ponudi, baš svatko pronaći nešto za sebe!

Foto: Pero Food & Wine
Objavljeno: 14.07.2020. u 13:41
Tagovi: hrana, restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p