GASTRO

Otkrili smo tko je istarski chef novog restorana na mjestu bivše Agave: 'Rižoto od sipe sa sladoledom od crnila jelo je koji morate probati!'

Bistro Dolce Vita
I baš kada smo pomislili kako se u Zagrebu ove godine otvorilo toliko sjajnih, novih gastro oaza među kojima je zaista teško izdvojiti samo jednu, na najatraktivnijoj lokaciji u gradu niknuo je još jedan sjajan restoran - Dolce Vita. Smještena u Tkalčićevoj ulici na broju 39, Dolce Vita zauzela je mjesto nekadašnjeg restorana Agava, a malo je reći da nas je oduševila svojom bogatom gastro ponudom!

Dolce Vita je restoran koji spaja mediteransku s talijanskom kuhinjom i jedino mjesto na kojem pripremaju jela s prvoklasnom tjesteninom domaćih hrvatskih proizvođača, u kombinaciji s vrhunskim dry age steakovima. I sam chef kuhinje Emilio-Endy Marić je Istranin, a prethodno iskustvo stekao je u rovinjskom hotelu Monte Mulini te u pulskom resortu Ribarska Koliba. Sve znanje pažljivo je iskoristio kako bi kreirao šarolik meni Dolce Vite, a koji je prvenstveno baziran na izvornoj, mediteranskoj kuhinji u kojoj sada možete uživati u srcu grada Zagreba. Jela koja se izdvajaju s menija, kako svojim okusom, tako i izgledom, su definitivno specijaliteti kuće - roast beef na hrskavoj podlozi s emulzijom od hrena i meda, fantastični rižoto od sipe sa sladoledom od crnila, punjeni ravioli s ribanim domaćim tartufima iz Istre, biftek s torticom od krumpira, Tagliata ramstek na sezonskoj posteljici te Souse vide krak jadranske hobotnice koji morate probati.

Atraktivna ljetna terasa

Osim što se nalazi na važnom gastronomskom punktu grada, Dolce Vita može se pohvaliti jednom od najljepših terasa, što će samo po sebi privući brojne goste, a posebice tijekom ljetnih mjeseci. No, možemo slobodno reći kako uz ovako bogatu ponudu kvalitetnih jela, nije ni potrebno koristiti druge 'trikove' za privlačenje gostiju, a sudeći po prvim reakcijama zadovoljnih gostiju, sigurni smo kako će Bistro Dolce Vita postati jedan od najposjećenijih restorana u Zagrebu i glavno mjesto za sve ljubitelje mediteranske kuhinje. Restoran je otvoren svaki dan od 12 do 23 sata, a više informacija otkrijte na službenoj stranici.

Objavljeno: 01.06.2023. u 08:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p