GASTRO

Otok Vis je dobio svoj prvi burger bar

Burger bar Tajer
burger bar tajer
Njegove se idilične plaže konstantno provlače listama najljepših, kako na razini Hrvatske, tako i onoj svjetskoj. O njegovim se skrivenim uvalama mašta tijekom cijele godine, a posjete svim vrsnim konobama i seoskim domaćinstvima kroje dnevne rasporede jednom kada se nađemo na otoku.

Od ove godine, iste će iscrpne liste predodređene za otok Vis uključivati i jedno novo, urbanije i opušteno mjesto - Burger bar Tajer. Smješten u ljupkoj malenoj Komiži, njenom samom centru, prvi se burger bar na otoku otvorio s početkom aktualnog ljeta, osvježavajući dosadašnju ponudu.

burger bar tajer
Ako ste se pitali odakle potječe ime bara, tajer u prijevodu znači drvena daska za rezanje, zbog čega se i jela služe na tajerima. Za isto, kao i za industrijski dizajn koji prevladava u novootvorenom burger baru zaslužni su vlasnici Mario Bogdanović i Ivan Mladineo, koji su s velikom pozornošću birali baš svaki detalj koji krasi prostor.

Ponudu Tajera je pak osmislio chef Ante Ojdanić, a ona uključuje burgere, salate i tortilje za ljubitelje mesa, dok one koji to nisu čeka ponuda za vegetarijance. S obzirom na to da je Komiža malo mjesto poznato po ribarstvu, u ponudi se nalazi i riblji burger s crnim pecivom napravljenim od crnila sipe, ribljeg mesa (srdele i morski pas), povrća i umaka od prošeka. Ako se ovog ljeta nađete u Komiži, svakako barem jednu večer svratite na burger kod Marija i Ivana, a dotad ih popratite na Facebooku.

burger bar tajer
burger bar tajer
burger bar tajer
burger bar tajer
burger bar tajer
M.M.
Foto: Stjepan Tafra
Objavljeno: 21.07.2017. u 13:03
Tagovi: hrana, Gastronomija, Vis

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p