GASTRO

Otto & Frank - sastojak koji je nedostajao Tkalčićevoj

...i razlog zbog kojeg zagrebačku ulicu volimo još više!

otto & frank bar zagreb 
Hrana za utjehu, craft piva, dobra vina i grešna zadovoljstva. Riječi su ovo kojima je prvo poglavlje svoje knjige započeo Otto & Frank, novi bistro u karizmatičnoj zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici.

Zaredate li ovakve pojmove u opisu restorana, budite sigurni da ste nas dobrano zaintrigirali. Dodate li u jednadžbu zanimljive autore, atraktivan interijer, a naposljetku i dobar koncept te srčanost koja pokreće cijelu priču, slobodno nas smatrajte inventarom u vašem restoranu. Slučaj je ovo koji nas je zadesio s najnovijom gastro oazom u Tkalčićevoj na broju 20, prije nekoliko tjedana otvorenim barom Otto & Frank.

''Otto & Frank smo zamislili kao opušteni bar u kojem će se ekipa družiti oko stola s hranom, artisanskim pivama i pomno biranim vinima. Također potičemo goste da u torbi donesu i pokoju bocu svog vina na koje mi onda naplaćujemo usluživanje. Glavna nam je zamisao bila ponuditi tradicionalna zagrebačka i hrvatska jela s modernim potpisom, a koketiramo i sa street food konceptom. Sve recepture su prilagođene našem stilskom izražaju. Cijela se priča savršeno uklopila u neobaveznu Tkalčićevu ulicu jer želimo gostu priuštiti jedan nonšalantan pristup. Bitan nam je 'sens' gosta. Iskrenost na prvom mjestu, od samog odnosa prema gostima sve do sastojaka, odnosno same ponude. U partnerstvu nas je dvoje, Aleksandar Noršić i ja. Znanje i iskustvo koje smo individualno donijeli iz naših 'proslih profesionalnih života' u našu zajednicu, idejno i kreativno nadopunjuju i obogaćuju naš odnos'', ispričala nam je jedina dama među autorima, Ana Galić, na zagrebačkoj gastro sceni poznata i kao jedna od začetnica popularne Bistroteke.
  
otto & frank bar zagreb     
otto & frank bar tkalčićeva 
otto & frank bar tkalčićeva  
Po principu nepretenciozno, kvalitetno i domaće, Otto & Frank svojim su fiksnim menijem ponudili 15-ak biranih barskih oblizeka poput pileće paštete, janjeće pljeskavice s jogurtom i mentom, crostinija sa slanim inćunima, paninija od špinata i pesta, a gosti imaju i mogućnost sami posložiti platu sastavljenu od proizvoda malih OPG-ova u gramaturama koje sami žele. Dodatno, u dnevnoj se ponudi mijenjaju dva do tri kuhana ili pečena jela, a cijelog se dana mogu naručiti i odlični doručci među kojima je posebno atraktivan onaj klasični zagrebački – pohana poširana jaja, sir, vrhnje, hren, rotkvice i kuhana šunka - sve to posluženo na tostiranom kruhu. Otto & Frank su uz mali stilski zaokret revitalizirali i tradicionalni recept za knedle sa šljivama, a mnoge će gurmane zaintrigirati domaći pršut od patke koji će se uskoro naći na jelovniku kao i domaći sladoled koji se stvara u kuhinji novog bara.
 
otto & frank bar tkalčićeva 
otto & frank bar tkalčićeva 
otto & frank bar tkalčićeva 
otto & frank bar tkalčićeva  
Za atraktivan i ugodan interijer pobrinuli su se Damjan Geber i Vlatka Leskovar iz dizajn studija Brigada, koji su u dogovoru s vlasnicima kreirali jedinstveni barski prostor s namještajem po mjeri. U maniri ponude i uređenja, zabavna je i priča koja se krije iza samog imena bistroa. Naime, Otto je francuski buldog, a Frank je američki Maine coon mačak i kao poslušni ljubimci vlasnika svoja su imena (ali i uši) posudili za ime i logo bara.

Kako bi cijelu priču učinili još zanimljivijom, Ana i Saša su srijede u Otto & Franku proklamirali eksperimentalnima, odnosno danima kada se može probati nešto sasvim drugačije od standardne ponude. Na rasporedu su tako večeri u znaku vina, piva ili čokolade, a planiraju se i večeri posvećene određenim svjetskim, tj. europskim kuhinjama. Koji god dan odabrali za posjetu Otto & Franka, jedno je sigurno - zabava, ugodna atmosfera i fina hrana su zagarantirani, a Tkalčićeva je ulica dobila sastojak koji joj je nedostajao. 

otto & frank bar tkalčićeva 
otto & frank bar tkalčićeva 
otto & frank bar tkalčićeva 
otto & frank bar tkalčićeva 
otto & frank bar tkalčićeva 
Matea Martek
Foto: Jure Perišić 
 
Objavljeno: 19.05.2016. u 14:52

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p