GASTRO

Otvoren je prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar u Zagrebu

Harmica postaje meka austrijskog street fooda

Wurst Bar Zagreb
Č
ini se kako više nema smisla pohoditi Beč u potrazi za slasnim delicijama jer je u Zagrebu otvoren prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar. Po uzoru na najpoznatiju bečku gastro ponudu, od sada i u Zagrebu može se uživati u okusima najboljih mesnih delicija.

Sam prostor uređen je moderno i minimalistički, prostorom dominira crna boja. Zanimljiva grafička rješenja oslikana su na zidu što ga čini posebno zanimljivim. Tegle napunjene raznim povrćem poslužile su kao ukrasna dekoracija i detalj koji privlači poglede svih posjetitelja. Iako uz pojam fast food nejčešće vežemo obična mjesta, Wurst bar je dokaz da i takva mjesta mogu imati šarm i duh svjetskih metropola. Dizajn prostora potpisuje Kristijan Rendulić iz Arhikulture koji je ovom prostoru udahnuo suvremen izgled u kojem će biti užitak boraviti. Idealan spoj vrhunske austrijske hrane i interijera čine Wurst bar uistinu drugačijim od drugih.

Wurst Bar Zagreb 

Wurst Bar Zagreb 

Harmica je prekrasan prolaz u srcu Zagreba koji kroz godine postaje sve depresivniji i dosadniji, stoga će namjera vlasnika novog gastro odredišta da prekine to propadanje i projektom wurst bara pokaže kako se Harmici može vratiti stari sjaj, zasigurno biti pozdravljena. Bar se nalazi u sredini prolaza pa je istaknut dobrim osvjetljenjem, čistim detaljima i jednostavnim formama. Prostor je malih dimenzija pa je u interakciju uključen i prolaz otvaranjem reklamnih izloga i pretvaranjem istih u niše za konzumaciju. Zadržavanjem ljudi u prolazu pak dolazi do novih interakcija. Osim dobre organizacije, prostor je definiran jakim elementima polica sa puno zimnice (koja se ujedno i prodaje), kompaktnim radnim prostorom i tematskom grafikom.

Wurst Bar Zagreb 
Wurst Bar Zagreb 
Wurst Bar Zagreb 
Wurst Bar Zagreb 
Wurst Bar Zagreb 
Wurst Bar Zagreb 
Foto: John Pavlish
Objavljeno: 31.05.2016. u 09:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p