GASTRO

Ova je zagrebačka adresa rezervirana za istinske ljubitelje kave

Jeste li već svratili u QUAHWU?
quahwa
E
sencija urbane svakodnevice, pogon našim radnim danima, užitak onim neradnim. Usrećuje, dolazi s karakterom, obožavamo je ujutro i volimo poslijepodne. Brojni su načini na koje možemo opjevati kavu i nimalo nam ne smeta to činiti uvijek iznova, no tek kad stvar prepustimo stručnjacima, shvatimo da priča postaje mnogo kompleksnija i da je kava puno više od na brzinu smućkanog jutarnjeg napitka.


Tek nam stručnjaci i pasionirani štovatelji mogu otkriti sve nijanse, sve boje i detaljni DNA tog divnog napitka koji olakšava život. A jedna se od tih ekipa stručnjaka nalazi u samom centru Zagreba, skrivena u svojoj oazi čijim se zrakom šire opojne arome kave. Na adresi Nikole Tesle 9 se kava zaista štuje i slavi iz šalice u šalicu, iz zrna u zrno. Tamo, naime, djeluje QUAHWA, kušaonica i pržionica kave, mjesto koncentrirano na kvalitetu kave od uzgoja do posluživanja u šalici. Iza projekta stoji cijela obitelj Pudić i glavni bariste, Siniša Popović i Damir Slonjšak. Osnovana 1998., QUAHWA je bila jedna od prvih, ako ne i prva adresa gdje je u ponudi bila isključivo 100% Arabica sorta kave. Od tada do danas, inzistira se na direct tradeu i uz iskustvo i znanje vlasnika i pržioničara kave, Roberta Pudića, kava se prži i priprema u skladu s njezinim organoleptičkim svojstvima. Svakom zrnu kave se u QUAHWI pristupa s poštovanjem i trudi se postići najviše okusa kako prženjem, tako i pripremanjem na aparatima za kavu.

Robert Pudić

Robert Pudić

Siniša Popović

Siniša Popović


Damir Slošnjak

Damir Slonjšak

"Naš barista Siniša Popović je lider 'latte arta' i svakim danom dokazuje svoju spremnost u poslu. Međutim, svaki član našeg tima je jednako važna karika u našem napretku. Ponosimo se svakim gostom koji nam pruži povjerenje i kuša našu kavu. Posebno nam je drago kada vidimo da se isti vraćaju iznova i iznova", otkrila nam je Anamarija Ledić iz QUAHWE, te nastavlja: "Trenutačno u ponudi imamo kavu koja potječe iz područja blizu planinskog lanca Mantiqueira de Minas u jugoistočnom dijelu Brazila. Njezina aroma je vrlo intenzivna i voćna, dobro je balansirana i zaokružena. Vrlo je slatka i podsjeća na okus šljive, borovnice i hibiskusa. Zgodno je znati da kod nas možete naručiti espresso (one/single shot) i dupli espresso (double shot), te tursku kavu pripremanu na tradicionalan način u vrućem pijesku te razne koktele s kavom poput Espresso Tonica i Colombian Bulleta. Osim toga, uskoro će biti dostupne razne radionice i edukacije o kavi, pripremi i zdravlju. U planu je sparivanje kave s hranom uz pomoć food bloggerice Anamarije Astrid Ledić i još mnogo toga, ali ne smijemo sve otkriti kako biste zadržali znatiželju na razini. Emocija i kava su neizbježni partneri, barem za ljubitelje kave. Kavu možete doživjeti svim osjetilima i samim time iskusiti različite emocije. Pogotovo kada znate pozadinu te kave, od uzgoja do šalice. Puno je tu stepenica između uzgoja i espressa u šalici i sve te informacije ćete uskoro moći naći u našim edukacijama."

Osim što se u prostoru i u dvorištu Tesline 9 može učiti o kulturi kave, upijati entuzijazam koji se širi zrakom, može se kušati vrhunska kava, ali i ista kupiti i u rinfuzi, s time da se naglasiti stručnom timu može način na koji će se kava kod kuće pripremati (espresso aparat, turska kava, moka…). Na kraju priče o QUAHWI, jedno je sigurno. Teško da se nakon posjeta ovoj adresi na kavu može gledati jednako, ili imalo površno, jer ljubav koju obitelj Pudić i cijeli tim gaje prema neprocjenjivim zrncima je zarazna.

quahwa
QUAHWA
Foto: Andrea Kumar
Objavljeno: 17.10.2017. u 13:34
Tagovi: Zagreb, kava, QUAHWA

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p