GASTRO

Ovaj jednostavan recept za japanske souffle palačinke mekane poput oblaka morate isprobati!

Recept koji je zaludio društvene mreže

Ima li bolje delicije od dobre, stare, tradicionalne recepture za palačinke kakve su spravljale naše bake? Složit ćemo se da ovaj klasik baš nikada neće izaći iz mode, no s vremena na vrijeme valjda isprobati i nešto posebnije, moderne varijante.

A jedna od takvih, koja je sve popularnija u svijetu palačinki, su svakako poznate japanske, souffle palačinke u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled! Mekane kao oblačići, na koje podsjećaju i svojim atraktivnim izgledom, ove palačinke su sjajan izbor za sve one kojima klasično tijesto teško pada na želudac, a sigurni smo kako će ipak najpopularnije biti ljeti kada zbog vrućina i izbjegavamo velike količine tijesta, a kada ćemo ih servirati uz kuglicu omiljenog sladoleda. Za ove genijalne palačinke potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, no pripazite da vjerno slijedite recept kako bi se palačinke ‘’napuhale’’ i postale ‘’fluffy’’.


Sastojci:

4 jaja
prašak za pecivo
6 žlica brašna
6 žlica šećera
ekstrakt vanilije
pola šalice mlijeka
2 žlice maslaca

Priprema:


Odvojite tri bjelanjka i dva žutanjka u posebnim posudama. Izmiksajte bjelanjak u šlag i prilikom miksanja postepeno dodajte 5 žlica šećera. Prestanite miksati čim se bjelanjci pretvore u šlag! Ako ih pretučete, postoji mogućnost da će palačinke izgubiti ‘’fluffy’’ efekt.

U žutanjke dodajte preostalu žlicu šećera, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije, otopljeni maslac i pola šalice toplog mlijeka te prilikom miješanja postepeno dodavajte brašno. Sve dobro izmiksajte.

Šlag od bjelanjaka polako umiješajte u smjesu sa žutanjcima i još jednom pripazite da ne pretjerate u miješanju te da vam se cijela smjesa ne slegne. Zagrijte tavu s malo maslaca i žlicom stavljajte manje krugove na tavu. Tavu obavezno poklopite dok se palačinka peče na laganoj vatri cca 4 minute. Okrenite palačinku i pecite oko 3 minute na drugoj strani. Palačinku ukrasite voćem i omiljenim namazom. U slast :)!

Foto: Instagram
Objavljeno: 30.01.2022. u 10:13
Tagovi: recepti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p