GASTRO

Ovaj jednostavan recept za zdravu božićnu slasticu morate isprobati!

Jednostavno, brzo i ukusno!

Božićno vrijeme obično je period kada si, barem što se tiče prehrane, svi volimo dati malo oduška I uživati u blagdanskim zalogajima koji su vrlo često prilično nezdravi, masni I – obilni. No, s obzirom na sve veći izbor ‘’zamjenskih’’, zdravih recepata, u blagdanima danas možete uživati I bez grižnje savjesti!

To dakako ne znači da se odreknete najdraže vam blagdanske hrane; Važan je balans, stoga si ove godine dajte truda te osim jako slatkih, sočnih kolača, vašim najmilijima ponudite i nešto zdraviju varijantu božićne slastice koja će ih zasigurno oduševiti. Za ovaj jednostavan recept potrebno vam je svega nekoliko minuta, a sigurni smo kako će u ‘’druženju’’ s malim sobovima uživati i najmlađi! U nastavku vam donosimo recept!

Sastojci:

Rižine pahuljice
Med/agavin sirup/javorov sirup
Kakao (opcionalno)
Zob (opcionalno)
Drveni štapići (opcionalno)Priprema:


U većoj posudi pomiješajte ekspandiranu rižu i med ili neki od sirupa te dodajte kakao. Po želji možete dodati i zob. Oni koji vole ‘’slađu’ verziju ovog recepta, umjesto sirupa mogu stopiti marshmallowse na maslacu i u tu smjesu dodati rižu. Ako želite da vaši sobovi budu bijele boje, preskočite kakao!

Smjesu prebacite u pleh premazan biljnim uljem ili maslacem. Poravnajte da dobijete ujednačenu smjesu preko cijelog pleha. Ostavite u frižideru na 20-ak minuta da se smjesa stvrdne. Potom uzmite rezač kolačića u obliku koji vam najviše odgovara. Vaši sobići mogu biti okruglog oblika, a mogu biti i četvrtasti. Ako odaberete četvrtasti oblik, pažljivo ih pričvrstite na drveni štapić.

U slast!

Foto: Instagram, SugarSnaps.com
Objavljeno: 09.12.2021. u 07:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p