GASTRO

Ovaj pariški restoran na čijem se meniju nalazi samo jedno jelo morate posjetiti!

Kultno pariško mjesto koje možete posjetiti na raznim lokacijama diljem svijeta

Ako vam je potreban dodatan razlog kako biste ovog proljeća otputovali u čarobni Pariz, ne tražite dalje, jer ovaj kultni pariški restoran mjesto je koje morate posjetiti barem jednom u životu! Iako se ovaj poznati pariški bistro proširio i u druge gradove poput Ženeve, Zuricha i Egipta gdje ga također možete posjetiti, činjenica jest da je bogata tradicija ovog mjesta nastala upravo u Parizu, a osim toga, nekako se i podrazumijeva da najpoznatije pariško jelo želimo kušati - u Parizu!

Restoran imena Relais de l’Entrecôte poznat je u cijelom svijetu, a svoju reputaciju duguje jelovniku s isključivo jednim slijedom kojeg čini salata od oraha nakon koje slijedi nježni, mekani odrezak od pečenice sa slavnim tajnim umakom, u čije sastojke ni danas nitko nije siguran, te ukusni, tanko rezani domaći pomfrit. Poznatu tradiciju ovog mjesta započeo je mali pariški obrtnik Paul Gineste de Saurs koji je 1959. godine kreirao slavni jelovnik u pivnici kojeg je nazvao «Le Relais de Venise-Son Entrecôte» . Njegova kći Marie-Paule nakon očeve smrti otvaranjem restorana Relais de l’Entrecôte uspješno je ovjekovječila dvije vrijednosti koje su uvijek vodile njenog oca - ljubav prema dobroj hrani i rigorozne zahtjeve za kvalitetom, koji su naknadno postali i svojevrsni simbol Pariza i francuske kuhinje, a koji se uspješno šire diljem svijeta.

A da je tradicija u srži svih Relais de l’Entrecôte restorana, dokazuje i činjenica da je svaki restoran uređen u sličnom tonu; Stolovi su su prekriveni crvenim, žutim, plavim i zelenim stolnjacima i glaziranim i reljefnim bijelim papirom, a konobarice koje će vas dočekati s ogromnim izborom organskih, domaćih vina ponovno nose besprijekornu uniformu crne haljine s bijelim ovratnikom i pregačom koje će vas vratiti u neka prošla, stara vremena. Više informacija o samom restoranu potražite na službenoj stranici.

Foto: Instagram
Objavljeno: 24.03.2022. u 10:48
Tagovi: Pariz

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p