GASTRO

Ovaj preukusan kruh s leopard uzorkom morate kušati

Desert koji osvaja svojim izgledom, ali i okusom

Polako odbrojavamo dane do prvih proljetnih dana, a što znači samo jedno - da je pravo vrijeme za eksperimentiranje s novim receptima, a posebice kada se radi o slatkim desertima koje obožavamo pripremati! Ako još uvijek niste, onda je pravo vrijeme da isprobate ovaj genijalan recept za ''mliječni'' kruh s leopard uzrokom koji, osim što će vas osvojiti svojom mekoćom i rapsodijom okusa, izgleda zaista fotogenično!

Na samome početku moramo priznati kako priprema ovog sjajnog recepta nije nimalo jednostavna, no budite sigurno kako će se ovaj višesatni kulinarski posao itekako isplatiti svojim sočnim okusom i predivni izgledom! Razveselite svoje ukućane ovom neobičnom varijantom kruha koji će baš svi htjeti kušati, a predlažemo da ga i podijelite s vašim dragim prijateljima, a posebice onima koji obožavaju leopard uzorak i koji će ponajviše biti impresionirani samom estetikom koja, moramo priznati, zove na fotkanje!

U nastavku potražite recept, a ako vam je potrebna i vizualna podrška, pronađite detaljne upute na linku!

Sastojci :


380 ml mlijeka, mlakog
1 žlica kvasca
100 g šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
560 g tvrdog brašna
1 prstohvat soli
30 g maslaca, sobne temperature

Za tamniju smjesu:

50 g čokolade (otopljene)
10 g kakao praha
1 žličica crne paste za bojenje hrane
Za smeđu smjesu

30 g kakao praha
20 g mlijeka

Priprema:

U zdjelu za miksanje ulijte mlijeko, kvasac i šećer te sve skupa dobro umutite. Ostavite smjesu da odstoji 15-ak minuta dok se kvasac ne ''aktivira''. Svemu potom dodajte vaniliju, brašno, sol i maslac i miješajte na većoj brzini nastavcima za oblikovanje tijesta sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesa će biti prilično ljepljiva pa ćete je morati izvaditi iz posude uz pomoć malo brašna. Podijelite ju na dva jednaka dijela, a zatim jedan od njih prepolovite. Stavite komade tijesta u tri zdjele. Najveći komad mora biti bijeli. Smjesu pokrijte plastičnom folijom i ostavite 1 sat.

Za tamniju smjesu u posudu stavite čokoladu, kakao prah, pastu za bojanje hrane te sve skupa dobro promiješajte. Također pokrijte plastičnom folijom i ostavite 1 sat. U treću posudu dodajte kakao prah, mlijeko i dobro mijesite dok se sastojci ne homogeniziraju. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite 1 sat da naraste.

Svako tijesto prerežite na 6 komada. Uzmite jedan crni komad tijesta i rukama ga razvaljajte u traku dužine 50 cm, a širine 5-6 cm. Zatim uzmite smeđi komad tijesta i rukama ga razvaljajte u traku dužine 50 cm. Smeđe tijesto stavite u crno i zarolajte. Potom uzmite jedan bijeli komad tijesta i rukama ga razvaljajte u traku dužine 50 cm i širine 5-6 cm. Crni i smeđi rolat stavite u bijeli i zarolajte zajedno. Na kraju ćete dobiti traku tijesta koja će izvana biti bijela, između crna, a u sredini smeđa.Slijedite isti postupak za sve komade tijesta.

Sve komade tijesta prepolovite, razvaljajte dok svaki komad ne bude dugačak 35 cm i stavite u kalup za kruh veličine 35x10 cm. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 1 sat da se dignu.Zagrijte pećnicu na 180° C i sve skupa pecite oko 20 minuta. U slast!

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.03.2023. u 14:36
Tagovi: prehrana, hrana

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p