GASTRO

Ovo je recept za najfiniji punč koji ćemo pripremati ovih blagdana

Primamljivom mirisu toplog punča jednostavno ne možemo odoljeti

Zima je kao stvorena za uživanje u toplim napitcima. Uz razne čajeve, tople čokolade, kuhano vino i gin, teško je izdvojiti omiljeno piće. No, jedan tradicionalni božićni napitak ne smijemo izostaviti s ove liste. Naravno riječ je o punču, a mi smo pronašli najukusniji recept. Zahvalite nam kasnije!

Punč je neizostavan zimski napitak, a dolazi iz daleke Indije. Ovo aromatično piće prvi put se spominje u 17. stoljeću kada je njegova priprema bila bazirana na vinu i brendiju. Nešto kasnije zamjenjuje ih rum te se takva receptura punča zadržala i danas. Priprema punča relativno je jednostavna te uz glavne sastojke možete odabrati dodatke koji odgovaraju vašem ukusu. Sve što vam je potrebno za pripravak ukusnog punča je vino, rum, crni čaj i začini. U nastavku potražite sve potrebne sastojke te način pripreme.

Sastojci:
500 ml crnog čaja
1 l crnog vina (merlot ili neka druga sorta)
2 naranče
1 limun
1 korica cimeta
3 klinčića
1 zvjezdasti anis
100 g šećera
50 ml ruma (kvalitetnijeg)
Pola mahune vanilije

Postupak pripreme:
Skuhajte crni čaj, potom odrežite četiri koluta naranče, a ostatak iscijedite. Isto učinite s limunom. Zatim u posudi za kuhanje pomiješati crni čaj, vino, limunov i narančin sok, kriške naranče, klinčiće, zvjezdasti anis, vaniliju prerezanu po dužini i koru cimeta koju je potrebno prelomiti. Najvažnije je da pazite da smjesa ne zavri. Kada je dovoljno zagrijano maknite s izvora topline. Potom uzmite zaimaču u koju ćete staviti šećer i natopiti ga rumom te zapaliti, dok gori ulijevajte u skuhanu smjesu. Prije posluživanja sve dobro promiješajte. U čaše možete dodati još začina po želji.

Foto: Instagram
Objavljeno: 01.12.2022. u 16:54
Tagovi: recepti, piće

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p