GASTRO

Ovo je slastičarnica u Parizu koja poslužuje viralne, gigantske kroasane koji su osvojili društvene mreže!

Mjesto koje se mora naći na vašoj 'bucket' listi
Liberté, egalité i énormité riječi su kojima obožavatelji često opisuju slavnog pariškog slastičara Philippea Conticinija, čiji su XXL kroasani posljednjih mjeseci osvojili srca Pariza i postali viralni hit na TikToku i Instagramu.

Ovaj pariški slastičar, nakon impresivne karijere, ponovno je osvojio svijet slatkih zalogaja svojim golemim kroasanima koji su sada kultni u njihovim slastičarnicama, primarno u Parizu, a potom i u Londonu. Po cijeni od 20 eura po komadu, ovaj veličanstveni kroasan pravi je slatki obrok za cijelu obitelj, a da biste uživali u njemu, prethodno se morate najaviti na narudžbu. Kad je riječ o samom okusu, kroasan je besprijekorno hrskav, što je zaista teško postići s obzirom na veličinu. Conticini također izrađuje i neke druge slastice u XXL izdanju, kao što su pain au chocolat i pain swiss, koji su također postali hitovi. U Parizu ćete ovu slastičarnicu pronaći na adresi 42 Rue de l'Annonciation, a na prvu će vas oduševiti svojim profinjenim interijerom koji doslovce zove na poslijepodnevno druženje i ispijanje kave uz najfinije pariške slatke zalogaje!
 
Phillippe Conticini u Londonu

U Londonu, ovi divovski kroasani dostupni su po cijeni od 25 funti, a nakon što su zavladali ulicama Londona, ponovno su postali veliki trend na TikToku, s više od 30 milijuna pregledanih videa Engleza koji se trude 'savladati' ovu slasticu, uz šalicu kave. Iako su cijene svih Phillippe Conticini slastica znatno više od prosjeka (između 7 i 10 €), kvaliteta ovih slastica je neupitna i, mnogi će reći, vrijedna svakog eura. Više informacija o ovom legendarnom slastičaru otkrijte ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 14.09.2023. u 13:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p