GASTRO

Ovo ljeto isprobajte pizzu u kornetu

Talijanski specijalitet u novom ruhu
Pizza u kornetu
D
efinitivno možemo reći kako je pizza najpopularnije svjetsko jelo. Obožavano je na svim dijelovima svijeta, a mnogobrojne varijacije tradicionalnog talijanskog specijaliteta omogućile su da nam ovo omiljeno jelo nikad ne dosadi. S tankim ili debelim tijestom, s punjenim rubom, mini ili jumbo, klasična ili preklopljena – pizzu možemo jesti na razne načine. A jeste li isprobali pizzu u kornetu?

Novo ruho ovog poznatog talijanskog specijaliteta postaje sve popularnije, a moramo priznati da nas je osvojilo na prvi pogled. Uz to je puno praktičnije od klasične pizze – možete u njemu uživati u hodu. Pizza u kornetu još nije postala popularna u našim restoranima, no dobra vijest je da je možete jednako uspješno napraviti i doma. Klasično tijesto za pizzu potrebno je razrezati u više dijelova u obliku trokuta, a njih ćete omotati oko kalupa u obliku korneta. Tijesto pečete u prethodno zagrijanog pećnici na 220 stupnjeva do maksimalno osam minuta. Nakon što tijesto izvadite iz pećnice, kornet napunite željenim sastojcima te svoju pizzu pecite do maksimalno pet minuta na istoj temperaturi. Garantiramo da će pizza u kornetu biti omiljeno jelo na vašoj ljetnoj zabavi.

Pizza u kornetu
Pizza u kornetu

M.D.
Foto: Instagram
Objavljeno: 02.08.2017. u 11:27

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p