GASTRO

Ovog ljeta uživamo u bazga-gin kombinaciji!

Piće koje će vas sigurno dobro osvježiti!

Postoji li popularnije piće od gina? Morat ćete se složiti da ne postoji jer u posljednje vrijeme smo ga počeli stavljati u baš sve, od kuglica za božićno drvce, preko palačinki, a nerijetke su i kombinacije s omiljenim slasticama kao što je cheesecake. Opsesija ginom nastavlja se i ove ljetne sezone, a u kojoj ćemo ga piti na nešto drugačiji, ali vrlo zanimljiv način!

Sigurni smo da negdje u svom hladnjaku imate pun bokal domaćeg sirupa od bazge kojeg je nemoguće potrošiti do kraja. Ove ljetne sezone uživat ćemo u okusima ovog slatkastog i zdravog domaćeg pića, ali u nešto opuštenijoj varijanti, odnosno u kombinaciji s ginom!

Sastojci:

- domaći sirup od bazge
- gin
- limunova korica ili limeta
-šećer

Priprema:

Za početak ohladite čaše u hladnjaku barem 20 minuta prije posluživanja, a zatim dodajte sirup od bazge. Nakon toga dodajte gin pridržavajući se omjera 2:5, dakle dva se odnosi na gin, dok se pet odnosi na sirup od bazge. Sa strane limun iscijedite i pomiješajte ga s malo vode i žlicom šećera te sve zajedno dodajte u gin i bazgu. Dobro sve pomiješajte, dodajte kockice leda i koricu limuna ili limete za dekoraciju!

Foto: Unsplash, Pexels
Objavljeno: 19.06.2021. u 00:00
Tagovi: ljeto, gin

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p