Sezonu pred nama slobodno možemo nazvati sezonom cimet rolica. Neodoljivo pecivo začinjeno aromatičnim cimetom i ukusnim preljevom mogli bismo jesti svaki dan, posebno za kišnih večeri uz dobar film i društvo. Priprema savršeno mekih cimet rolica ipak zahtjeva malo vještine, a ako ste ih se već zasitili pronašli smo recept koji je jednostavan, brz i kombinira rolice s palačinkama.
O čemu se zapravo radi? Riječ je o receptu za 'Cinnamon Roll Pancakes' koji smo pronašli na Instagram profilu Kitchen 335. Desert kombinira mekano tijesto u stilu američkih palačinka uz dodatak smjese od cimeta i prepoznatljivog preljeva od šećera i krem sira. Gotove su za manje od 30 minuta, a možete ih poslužiti kao doručak, brunch ili 'midnight snack'. Recept pronađite u nastavku.
Sastojci:
Smjesa od cimeta
57 grama maslaca otopljenog i ohlađenog
Pakirano 80 grama smeđeg šećera
Pola žlice mljevenog cimeta
Glazura od krem sira
57 grama omekšalog maslaca
57 grama omekšalog krem sira
85 grama šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
Smjesa za palačinke
240 grama brašna
Pola žličice soli
24 grama granuliranog šećera
2 žličice praška za pecivo
2 velika jaja
560 grama mlaćenice
Pola žličice vanilije
Priprema:
Prvo pripremite smjesu od cimeta i glazuru. Jednostavno u zasebne zdjelice pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačene smjese.
Potom krenite s pripremom smjese za palačinke. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, šećer i prašak za pecivo. U drugoj, manjoj zdjeli pomiješajte jaje, mlaćenicu i vaniliju. Umiješajte 'mokre' u suhe sastojke dok se potpuno ne sjedine. Očekujte da ćete vidjeti malo grudica, ali to vas ne treba brinuti.
Zagrijte veliku tavu i koristite maslac ili ulje kako biste namastili tavu. Smjesu s cimetom stavite u vrećicu i odrežite malo na jednom od vrhova kako biste mogli imitirati prepoznatljivi izgled rolice na tijestu za palačinke. Kada je tava vruća dodajte četvrtinu šalice tijesta u tavu. Koristeći plastičnu vrećicu ili žlicu, dodajte dio nadjeva od cimeta. Kada se na vrhu palačinke počnu pojavljivati mjehurići, okrenite palačinku. Pecite još malo na drugoj strani pa gotovu palačinku prelijte glazurom od krem sira.
Objavljeno: 09.11.2023. u 13:01