GASTRO

Pelegrini je proglašen najboljim hrvatskim restoranom

Pohvala šibenskom restoranu i chefu Rudolfu Štefanu
Pelegrini
Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade održala se svečanost na kojoj su izabrani najbolji hrvatski restorani u sklopu projekta Dobri restorani u organizaciji Jutarnjeg lista i Vinarta.

Cijenjeni šibenski restoran Pelegrini i chef Rudolf Štefan drugu su godinu zaredom odnijeli pobjedu, što ne čudi s obzirom na to da je ovaj tim već godinama cijenjen, kako na domaćem tlu, tako i izvan granica Hrvatske. Osim što je Pelegrini član prestižnog udruženja Jeunes restaurateurs d´Europe, britanski Telegraph ga je uvrstio u top pet destinacija za gourmet odmor u Hrvatskoj.

Pelegrini
Stručan žiri Dobre hrane sastojao se od 500 predstavnika domaće gastro scene među kojima su se našli priznati restorateri, chefovi, eno i gastro novinari, blogeri, poslovni ljudi, turistički djelatnici te vinari, a osnovni kriterij je bilo ukupno zadovoljstvo, tj. indeks sreće po odlasku iz restorana.

Drugo mjesto na listi najboljih hrvatskih restorana zauzeo je zagrebački Dubravkin put, dok se na trećem mjestu našao Monte u Istri, ujedno prvi hrvatski restoran vlasnik Michelinove zvjezdice. Koji su se još domaći restorani našli na listi laureata, doznajte ovdje

Pelegrini
Foto: Pelegrini
Objavljeno: 24.05.2017. u 11:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p