GASTRO

Piletina sa sojom i curryjem

Prijedlog za nedjeljni ručak

Prijedlog za nedjeljni ručak 
Nedjelja je dan za odmor. Vođena tom činjenicom, vjerujem da nitko od nas nakon napornog radnog tjedna ne želi biti zatočenik vlastite kuhinje, a sve s namjerom kako bi sebi ili svojim ukućanima priredili nešto u čemu će uživati.
 
U tom slučaju, sve što vam treba kako bi pojeli nešto brzo, fino i zdravo je nekoliko sastojaka koji će rezultirati slasnim ručkom.

Sastojci za 2 osobe:

3-4 komada pilećeg mesa (file, batak, zabatak...po volji i guštu)
2-3 velike žlice soja umaka
2 žličice curry praha
150-200 g integralne tjestenine
maslinovo ulje
sol
 
Prijedlog za nedjeljni ručak

Postupak:

Izabrane komade piletine posolite te im dodajte soja umak i curry. Sve sastojke dobro utrljajte u meso i ostavite da se marinira 20 min do pola sata. Zatim zagrijte maslinovo ulje na 200 stupnjeva u pećnici te na njega stavite pripremljeno meso. Prvo ga pecite na jačoj temperaturi kako bi se meso fino zapeklo. Kada se zarumenilo sa svih strana dodajte malo vode i smanjite temperaturu te pecite otprilike pola sata dok piletina ne bude pečena.
 
Prijedlog za nedjeljni ručak 
Za to vrijeme u slanoj vodi skuhajte integralnu tjesteninu prema uputstvima proizvođača. Kada je piletina gotova izvadite je i stavite sa strane a pripremljenu tjesteninu stavite na masnoću od piletine i vratite u pećnicu na otprilike 5 minuta dok ne pokupi umak. Kada se tjestenina malo zapekla na nju vratite piletinu i voila! Jelo je spremno za degustaciju.
 
Prijedlog za nedjeljni ručak
Uživajte u sunčanoj nedjelji i aromatičnoj piletini!
Anita Rakovec
Objavljeno: 15.02.2015. u 10:19
Tagovi: prehrana, hrana, recepti

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p