GASTRO

Pink kokteli s ginom apsolutni su hit ove sezone, a mi smo pronašli 3 najtraženija recepta koja ćete obožavati!

Kokteli zbog kojih jedva čekamo toplije dane!
Iako još nije vrijeme da spakiramo svoje džempere i iz ormara izvučemo naše omiljene, lepršave komade, činjenica je da naše najdraže godišnje doba - proljeće samo što nije stiglo. I zaista, ne možemo se odlučiti čemu se više veselimo kada pomislimo na toplije dane: dugim večerima provedenim u najboljem društvu, najfinijim sezonskim specijalitetima ili pak omiljenim festivalima koji se konačno počinju vračati na ulice grada… Zbog svega navedenog, ove godine smo se na vrijeme pripremili za najzabavniju sunčanu sezonu do sada, a ona definitivno ne može proći bez omiljenih koktela koje jedva čekamo servirati na vrtnim partijima!

Kada su kokteli debitirali na prijelazu u osamnaesto stoljeće imali su jedan jedini recept koji je podrazumijevao tek četiri sastojka - neku vrstu alkohola, šećer, vodu i - tonik. Danas možemo slobodno reći kako su ova pića postala oblik umjetnosti, a uz beskrajne mogućnosti kombiniranja omiljenih sastojaka, baš svatko može pronaći idealan svečani napitak za sebe koji će doslovce rasplesati vaše okusne pupoljke! Jednom sjedinjena, pažljivo odmjerena ‘izmišljotina’ alkoholnih pića i ostalih dodataka danas ima potencijal postati jedinstveno, atraktivno piće koje potom i diktira trendove u svijetu koktela. A u posljednjih nekoliko sezona piće koje je definitivno usmjerilo trendove jest obožavani Gin koji je postao sastavni dio gotovo svakog napitka, bilo da je riječ o ljetnom ili o onom zimskom. Osim okusa koji je dakako najbitniji faktor, veliku ulogu danas igra i sama estetika, a zbog koje će naš omiljeni Pink Beefeater Gin biti apsolutna zvijezda nadolazeće sezone!


 
Od pažljivo odabranog staklenog posuđa, ukrasnih, jestivih dodataka te same boje napitka, kokteli danas predstavljaju prave male ‘mini-odmore’ koji vas u trenutku mogu teleportirati na neko posebno mjesto i prebaciti nas u neko sasvim drugo raspoloženje. A za sve one koji možda neće imati stvarnog vremena za obilazak baš svih destinacija koje ste smjestili na vaše ‘bucket’ liste, pitki bijeg u ukrasnoj čaši pružit će vam prijeko potrebnu avanturu u malom bez koje topliji mjeseci jednostavno nisu potpuni. Zbog svega navedenog, odlučili smo vam otkriti najnovije Pink koktele s ginom koji će biti najveći hit ove sezone, a koje ćete s lakoćom napraviti kod kuće!

 
Recepte potražite u nastavku članka:

The Pinklet

50 ml Beefeter rozi Gin od jagode
20 ml soka od limete
Žlica šećera

The Pink 75

30 ml Beefeter rozi Gin od jagode
15 ml likera od bazge
60 ml Prosecca

The Pink Fladora

50 ml Beefeter rozi Gin od jagode
20 ml soka od limete
10 ml sirupa od đumbira
10 ml pive od đumbira 

Foto: Unsplash, Pexels
Objavljeno: 17.03.2023. u 14:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p