GASTRO

Plavo vino osvaja na prvi pogled

Svi pričaju o Gik vinu
Plavo vino
B
ijelo, crno i rose – to su tri vrste vina za koje znamo. A jeste li čuli za plavo vino? Da, plavo vino, ne izmišljamo.

„Pokušajte zaboraviti sve što ste ikad znali o vinu. Zaboravite na tradicije i zaboravite da pričamo o tekućini koja predstavlja Isusovu krv. A sada otvorite oči, što vidite? Slatko i plavo piće od 11.5 posto alkohola. To je Gik. Želite ga isprobati?“, opis je plavog vina kojeg možete potražiti na njihovoj službenoj stranici.

Iza Gika stoji grupa mladih ljudi iz Španjolske koji, kako oni ističu, nemaju nikakva prijašnja iskustva s proizvodnjom vina. Oni su u svojim 20-im. Oni nemaju fiksni raspored, a njihov ured je po cijelom svijetu. Oni nisu poslovni ljudi, nego su kreatori: dizajneri, programeri, umjetnici i glazbenici. Na pitanje zašto baš plavo vino, oni odgovaraju zašto ne.

 

A post shared by Gik Anti Blauer Wein (@giklive_de) on


 

A post shared by Gik Anti Blauer Wein (@giklive_de) on


Gik je započeo kao startup, no u međuvremenu ovo intrigantno piće možete kupiti u preko 25 zemalja, poput Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Malezija. Baza ovog alkoholnog pića sastoji se od mješavine bijelih i crvenih grozdova, dok je za intenzivnu boju zadužen pigment anthocyanin, koji se dobiva iz kore crvenih grozdova, i organsko bojilo indigo karmin. Neobičan opis pića, zavodljiva boja i fantastičan dizajn - potreban još jedan razlog za isprobavanje Gik vina? Na njihovoj stranici možete naručiti bocu po cijeni od 11 eura.

 

A post shared by Gik Anti Blauer Wein (@giklive_de) on


 

A post shared by Gik Anti Blauer Wein (@giklive_de) on


M.D.
Foto: Instagram
Objavljeno: 05.09.2017. u 14:44
Tagovi: Vino

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p