GASTRO

Pogled u novi restoran u sklopu zagrebačkog Zoološkog vrta

Ovog vikenda svratite na ručak u Babaloo
babaloo
Nakon više od 90 godina postojanja, zagrebački Zoološki vrt je krajem prošle godine rekonstruiran i moderniziran, a prije nekoliko se dana u sklopu njega otvorio i simpatičan restoran Babaloo.

Babaloo in the ZOO je restoran vedrog uređenja prilagođen glavnim posjetiteljima Zoološkog vrta - obiteljima s malom djecom, stoga je posebna pažnja posvećena kreiranju menija za najmlađe posjetitelje. Svakodnevno se tako nudi bogat linijski i A la Carte Menu te bogata ponuda pića i koktela za djecu.

babaloo
babaloo
Za menu se pobrinuo američki kuhar iza kojeg je 23 godine radnog iskustva u najboljim restoranima zapadne obale Sjedinjenih američkih država. G. Lockwood, u internacionalnim gastronomskim krugovima poznat kao Chef Woo Woo, školovao se u jednoj od najboljih kulinarskih akademija u SAD-u, a u restoranima poput Tart u Los Angelesu, Mason Jar Café u West Hollywoodu, 0-BAR Restaurant u West Hollywoodu te Forte Dei Marmi LLC na Beverly Hillsu, g. Lockwood je ugostio brojne svjetske zvijezde te navedene restorane i svoje ime stavio na gastronomsku A listu američkih restorana. G. Lockwood kuhar je američke nacionalne kuhinje, ali s pomakom u vidu namirnica hrvatskog podrijetla. Sve temelji na američkoj tradiciji, ali jela interpretira na jedan sasvim drugačiji način što ga čini jedinstvenim i prepoznatljivim. U Hrvatsku je stigao turistički, a Hrvatska ga je toliko oduševila da je odlučio ovdje nastaviti svoju karijeru.

babaloo
babaloo
babaloo
Kad je riječ o uređenju, restoran se prostire na dvije etaže, ima tri vanjske terase s pogledom na zoološki vrt te ima kapacitet do 250 sjedećih mjesta. Korištenjem biljaka, drveta i detalja u bojama postigla se prozračna i vedra atmosfera u kojoj će zasigurno uživati posjetitelji.

babaloo
babaloo
Foto: Babaloo
Objavljeno: 17.01.2017. u 12:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p