GASTRO

Pogled u veličanstvenu novu Pradinu slastičarnicu

Otvorena je prestižna Pasticceria Marchesi
Pasticceria Marchesi
 
Moda i gastronomija u posljednje se vrijeme isprepleću više nego ikad, tvoreći simbiozu u kojoj svi rado uživamo. Posljednja slatka akvizicija uključuje dva velika aktera - talijansku luksuznu modnu kuću Prada i legendarnu pekarnu i slastičarnu Pasticceriu Marchesi.

U ožujku prošle godine Prada je postala većinski dioničar kultne talijanske Pasticcerie Marchesi koja datira još iz 1824. godine, a prošlog je tjedna legendarna trgovina slasticama napokon ponovno otvorena, po prvi puta pod Pradinom vladavinom. Kako i pristoji ovakvom veličanstvenom spoju, Pasticceria Marchesi je osvanula na jednoj od najprestižnijih milanskih lokacija, u luksuznoj ulici Via Montenapoleone u srcu grada.
 
Pasticceria Marchesi  
Kako bi očuvala originalni duh i koncept kultne slastičarne, Prada usko surađuje s obitelji Marchesi. Iako je modna kuća željela sačuvati i originalni izgled Pasticcerie, unesene su sitne promjene i to u suradnji s renomiranim arhitektom Robertom Baciocchijem. Nešto moderniji izlog kojeg, između ostalog, krasi porculan Rosenthal, i dalje je oličenje luksuza i ostavlja vrhunski prvi dojam. Veličanstvenim interijerom pak dominira zelena boja i mramor, u kojima se ističu slatke Marchesi delicije koje ispunjuju cijeli prostor.

Pasticceria Marchesi je otvorena svakog dana osim nedjelje, od 7.30 do 21 sat, a uživati se može uz doručak, ručak, večeru ili pak lagani aperitiv i slasticu. Pri sljedećem posjetu Milanu, ova adresa se nikako ne smije propustiti!
 
Pasticceria Marchesi  
Pasticceria Marchesi  
M.M.
Foto: Prada
Objavljeno: 10.09.2015. u 09:00
Tagovi: Prada, hrana, restoran

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p