GASTRO

Poigrajte se s blagdanskim darivanjem i napravite vlastiti božićni gin!

Božićni gingerbread gin bit će savršen poklon za najmilije!

Već smo duboko zakoračili u najljepši mjesec u godini - prosinac. Sve nam je manje dana preostalo do Božića, što znači da je vrijeme za pronalazak savršenih i kreativnih božićnih poklona na itekakvom izmaku. Zašto ne biste bili kreativni ove godine i obradovali svoje najmilije domaćim ginom kojeg ćete sami izraditi? To je savršen način da darujete originalan i drugačiji poklon, te pritom pokažete koliko ste pažljivi.

Sezona blagdana nije rezervirana samo za nevjerojatnu hranu, nego je također ispunjena prigodama za isprobavanje novih božićnih napitaka koji će vam pružiti najljepši božićni duh. Gin nikada nije bio popularniji, a također je došlo i do ogromnog porasta božićnih gin koktela tijekom protekle godine. Iz tih razloga smo vam odlučili predstaviti jedan jednostavan, ali itekako efektan recept za božićni gin koji će poslužiti kao savršen poklon vašim bližnjima. Sve što vam treba od sastojaka je 50 mililitara bilo kojeg dry gina, 20 mililitara soka od limuna, 12.5 mililitara sirupa od medenjaka, cimet, borovnica i đumbir za ukras. Krenite s efektnom staklenkom koja će zapravo biti najvažniji dio vaše izrade, s obzirom na to da je njezin izgled taj koji daje ovom napitku jednu sasvim posebnu dimenziju. Staklenku prije svega sterilizirajte, a potom ubacite sve prethodno spomenute sastojke. Napunite staklenku ledom i dobro protresite. Ostavite je 24 sata na hladnom mjestu te kušajte kako biste provjerili jeste li dobili okus kakav vam odgovara, a po želji možete dodati i druge začine poput narančine kore. Jednom kada dobijete pravi napitak, možete se poigrati s dekoracijom dodavši đumbir ili efektne šarene štapiće u obliku lizalice. Budite kreativni u vašem darivanju ovog Božića, a najbolje vam je kreniti s nečim jednostavnim kao što je ovaj božićni gingerbread gin koji će baš svakoga osvojiti!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 15.12.2018. u 00:00
Tagovi: piće

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p