GASTRO

Posjetili smo savršeno mjesto za ukusan doručak i brunch u Zagrebu

Započnite svoj dan na nešto posebniji način!

Da je doručak najvažniji obrok u danu ne treba previše naglašavati, budući da najnoviji trendovi na gastronomskoj sceni potvrđuju kako smo toga itekako svjesni. Kultura doručka ili pak bruncha, postaje sve popularnija na domaćem terenu, a to se najbolje može primijetiti krajem tjedna kada veliki broj ljudi odluči svoj vikend započeti uživajući na suncu te nakon prve šalice kave, cjelokupno druženje upotpuniti ležernim doručkom ili brunchom. Mjesta na kojima se u Zagrebu može pojesti bogati i kvalitetan jutarnji obrok možemo nabrojati na prste jedne ruke, no i to je sasvim dovoljno kada se pronađe pravo mjesto!

Sigurno ste do sada, ako ne već posjetili, onda sigurno čuli za popularan 50 A Burger & Champagne bar. Ovo mjesto upisalo se na gastronomsku kartu Zagreba svojom vrlo atraktivnom kombinacijom sastojaka te je s vremenom postalo prepoznato kao mjesto na kojem se uvijek može probati nešto novo, spravljeno s puno pažnje i posvećenosti i to sa svježim, lokalnim namirnicama. Upravo zbog premium kvalitete namirnica, te iznimno opuštene i ugodne atmosfere 50 je pravi primjer 'fine casual' restorana, a koji se 'proslavio' svojim burgerima, ponajviše Classic burgerom s odležanim cheddar sirom, kiselim krastavcima i domaćim 50 umakom te Hvar i Mediteran s atraktivnim kombinacijama sastojaka i pripremljeni s domaćim umacima.

No, da nisu majstori samo za burgere već i druga originalna jela potvrđuje i ramen, za kojeg se mogu čuti samo riječi hvale. Tako možete kušati pileći, svinjski ili goveđi ramen, čiji temeljac se krčka satima te nadopunjuje mariniranom piletinom, domaćim nudlima i ostalim sastojcima. Ramen svakako briljira ne samo svojom obilatošću nego i složenim i brojnim okusima koji su savršeno balansirani u „zdjelicu sreće“. Raznolikost koju je 50 A Burger & Champagne bar unio u zagrebačku ponudu pravi je dokaz da su Hrvati željni domaće kuhinje odnosno poznatih domaćih okusa, ali isto tako vole istraživati i neke nove kombinacije.



Stalna kreativnost te redovito osvježavanje ponude kao i uvođenje nekih novih okusa nešto je čime se ovaj restoran može pohvaliti, pa će tako ove sezone, pored osvježenog jelovnika, u proljeće zakoračiti i ponudom doručka. "Prilikom pripreme jela dosta se vodim svojim životnim iskustvom, odnosno onim što sam dosad radio i svime što sam probao. Osobno smatram doručak najvažnijim obrokom u danu i već dugo radimo na ideji uvođenja doručka u svakodnevnu ponudu, čime smo otvorili svoja vrata od ranog jutra i proširenjem jelovnika dobili priliku osmisliti i ponuditi gostima nove kreacije – simpatična, svakodnevna i nepretenciozna jela." - govori Chef Nikola Marković.

Chef Nikola Marković

Tako će za početak dana ljubitelji klasičnog doručka moći odabrati 'Scrambled' kajganu od 3 jaja s DOP dolce gorgonzolom, posluženu s grilanom slaninom i sezonskom salatom na grilanoj focacci od kiselog tijesta. Za ljubitelje avokada tu je 'Avocado Toast' – domaći guacamole s jajem mariniranim u soji poslužen na grilanoj focacci od kiselog tijesta. 'Power granola' klasična je kombinacija prave domaće granole s grčkim jogurtom i sezonskim voćem, a za one najgladnije tu je 'Smorrebrod', danski sendviči bez poklopca, u varijanti s dimljenim pilećim prsima, kremastom coleslaw salatom, grilanim Halloumi sirom i cherry rajčicama. Limitirano jelo i 'Chef Choice' je kremasta burrata servirana na grilanoj foccacci s pesto jogurtom i sezonskom salatom.

Scrambled

Avocado Toast

Power granola

Smorrebrod

Chef Choice

 Bogat izbor doručka uz kave uključuje i prirodne sokove i pjenušce, a za sve one koji često oklijevaju što popiti uz ukusan obrok, osmišljeni su posebni 'morning cocktails'. Na meniju su označena jela u kombinaciji s najboljim od jutarnjih koktela, čime je odabir idealne kombinacije znatno olakšan. Primjerice, uz Avocado Toast savršena je kombinacija Bloody Mary, kajganu s gorgonzolom i slaninom upotpunit će Bittery Bubbles, a Power Granolu osvježavajuća Mimosa. U ponudi su još Espresso Martini s domaćim likerom od kave, Campari Spritz, Margarita i drugi. Sva navedena jela možete kušati svakim danom, osim ponedjeljka, od 8 do 12 sati,a cijene se kreću od 40 do 55 kuna.

Morning cocktails

Avocado Toast i Bloody Mary

Iz svega navedenog možemo slobodno zaključiti kako je zagrebački Europski trg postao bogatiji za doručak kakav ne možete pojesti nigdje u gradu, a kroz jela od svježih i lokalnih namirnica kombiniranih na kreativan način, uz pokoji jutarnji koktel te opuštenu i ugodnu atmosferu, svaki dan može započeti na nešto posebniji način!

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 05.03.2020. u 10:50

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p