GASTRO

Poznata slastičarka ima odličan recept za brzi Schwarzwald tiramisu

'Impresionirajte goste u samo pola sata'

Iva Erić, arhitektica i slastičarka koja stoji iza brenda „Šlag na kraju“ Instagram publiku redovito impresionira svojim besprijekorno ukrašenim slasticama. Iako su njezini deserti nešto što bismo jako teško sami rekreirali, na svom profilu podijelila je jednostavni i brzi recept za desert koji može svatko napraviti.

Riječ je o varijaciji na popularni talijanski kolač tiramisu. Schwarzwald tiramisu od klasičnog se razlikuje jer ima dodatak višanja u mascarpone kremi. Ako znate napraviti klasičnu verziju ni s ovom nećete imati problema, a recept koji je podijelila Iva Erić prenosimo u cijelosti.

Sastojci:

250 g mascarponea
500 ml slatkog vrhnja
150 g piškota
100 g tamne čokolade
tegla kompota od višanja
4 žlice šećera u prahu
za umakanje: malo kave, kakaa

Priprema:

Izmiksati 300 ml slatkog vrhnja (paziti da se ne pretuče) i prije kraja mu dodati šećer u prahu i mascarpone, pa kratko sve ponovno izmiksati do željene konzistencije. Otopiti tamnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i pustiti da se malo ohladi. Skuhati pola tegle višanja s malo soka od kompota, malo šećera i dodati gustin po potrebi. Pola smjese vrhnja i mascarponea sjediniti s ohlađenim višnjama.

Piškote namakati u kavu i kakao (možete po želji dodati malo ruma ili amareta), staviti nekoliko višanja na njih, premazati bijelom kremom, preliti tamnim ganacheom i ponoviti postupak samo s kremom s višnjama. Na vrh naribati malo topljene čokolade.

Foto: Instagram
Objavljeno: 28.01.2024. u 11:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p