GASTRO

Pravo je vrijeme za fritule! Imamo recept koji će vas sigurno oboriti s nogu!

Slastica u kojoj ćemo uživati baš cijelu zimu!

Polako odbrojavamo dane do početka najljepše sezone u godini, one blagdanske. Također svakim danom su sve veća šuškanja u vezi toga kako će ove godine izgledati omiljeni Advent, a ono što je poznato jest kako će, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, sadržaj biti znatno smanjen. Možda nećemo osjećati miris kuhanog vina i fritula na baš svakom koraku, no to ne znači da se taj miris ne mora širiti našim domom!

Fritule iz godine u godinu služe kao prava uvertira u blagdansko raspoloženje, pa tako ne prođe Advent, a da se barem jedom ne zasladimo ovom omiljenom zimskom slasticom. Hrskave izvana i meke iznutra dobitna je kombinacija u kojoj ćemo uživati u narednim tjednima, pogotovo kada pri ruci imamo jednostavan i brz recept kojeg mogu napraviti i najveći amateri!

Sastojci:

- 2 jaja
- 4 dcl jogurta
- prstohvat soli
- 2 paketića vanilinog šećera
- 2 žličice šećera
- 20 žlica glatkog brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 žlica rakije ili ruma

Priprema:

Prvo u jednu posudu pomiješajte sve tekuće sastojke, a zatim smjesi polako dodajte one suhe. Kada miješanjem postignete kompaktnu smjesu, dakle ne smije se razlijevati po žlici, vrhom žlice izvadite potrebnu količinu smjese te ju pržite u vrućem ulju. Ulje ne smije biti prevruće jer će fritule ostati sirove iznutra, a čim porumene okrenite ih na drugu stranu. Nakon što su fritule gotove, izvadite ih na papirnati ručnik ili salvetu kako bi uklonili višak ulja. Dok su još vruće, fritule možete posipati šećerom u prahu, vrućom čokoladom, Nutellom...izbora je zaista pregršt!

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.11.2020. u 15:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p