GASTRO

Prijedlog za nedjeljni ručak:

Popečci od tikvica
Prijedlog za nedjeljni recept 
Bez obzira na to da li volite tikvice ili ne, ove popečke ćete obožavati. Možete ih poslužiti kao fini prilog uz neko mesno ili povrtno glavno jelo ili kao popodnevni snack ili možete malo prizalogajiti uz film, pa umjesto nezdravih grickalica napraviti ove popečke i uživati u večeri i dobrom društvu. 

Prikladni su čak i za užinu na poslu ili za izlet u prirodu jer su jednako fini za prigricnuti i kad su svježe pripremljeni i vrući, ali i kad malo odstoje, pa čak i hladni.

Sastojci:

300 g tikvica
50 g sira (ja sam stavila Edamac)
začini: sol, papar
100 g glatkog brašna
2 jaja
kiselo vrhnje (i malo soli - kao prilog uz popečke)
ulje (za prženje popečaka)
mlijeko (prema potrebi)
 
Prijedlog za nedjeljni recept
Priprema:

Tikvice operite, ogulite i naribajte. Sir također naribajte na trakice. U zdjelu stavite naribane tikvice i sir te dodajte jaja, brašno, sol i papar. Brašna stavite oko 100 grama i sve zajedno pomiješajte dobro da dobijete kompaktnu smjesu.

Prema potrebi, ako je smjesa prerijetka dodajte još brašna a ako je smjesa pregusta možete dodati malo mlijeka da razrijedite smjesu. Tako pripremljenu smjesu ostavite da odstoji nekih 10 minuta.
 
Prijedlog za nedjeljni recept
Nakon što smjesa odstoji, možete početi s prženjem popečaka. U veću tavicu ulijte ulje i stavite na vatru da se zagrije. Popečke pržite u vrućem ulju i oblikujte ih žlicom pa jedan po jedan stavljajte na ulje i pecite, turu po turu dok ne potrošite svu smjesu. Meni je odjednom stalo u tavicu po 5 do 7 popečaka. Kod pečenja, okrečite popečke da se ravnomjerno ispeku s obje strane i peku se svega koju minutu, tj. sve dok ne porumene. Pečene popečke vadite na papir da uklonite višak masnoće.
 
Prijedlog za nedjeljni recept 
 
Emina Bistrović
Objavljeno: 01.02.2015. u 10:00
Tagovi: prehrana, hrana, recepti

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p